Algemene informatie 

De voorstellingen in het BON-theater beginnen normaliter om 20.15 uur. De deuren van de foyer gaan open om 19.30 uur.

Na afloop van de voorstelling kunt u in het nieuwe foyer onder het genot van een drankje nog even gezellig napraten.
Vaak zijn de artiesten na afloop van de voorstelling ook in het foyer aanwezig.

Wij verheugen ons erop u ook komend seizoen weer te begroeten in het BON-theater.

Graag tot ziens,
Peter V, Elna, Peter H, Marjan, Stefan, Gisella, Mirjam en Jos

Het BON-team

Het BON-team stelt zich graag aan u voor. Vele handjes maken veel mogelijk!

Van links naar rechts:

Peter Huysman
Elna Roosendaal (secretaris)
Jos Deen (penningmeester)
Peter Vreijsen (voorzitter)
Stefan van Breukelen (techniek)
Marjan Doornbosch (reserveringen)
Mirjam Turksma
niet op de foto Gisella Slabbekoorn

De geschiedenis van 30 jaar BON-theater

Op 18 april 1994 lieten drie vrijwilligers van de toenmalige culturele commissie de oprichtingsakte van het BON-theater passeren bij notaris Van der Stolpe in Medemblik. Alweer meer dan 30 jaar geleden dus en uiteraard willen we dit op gepaste wijze vieren!

Door de jaren heen heeft het BON-theater zich ontwikkeld tot een professioneel theater gerund door enthousiaste vrijwilligers. Lange tijd was het theater gevestigd in de Bonifaciuskerk in Medemblik (vandaar de naam) en er was in die tijd sprake van veel ‘doe-het-zelf’. Een podium werd neergezet, een constructie opgehangen voor licht en geluid, stoelen vernieuwd en als klap op de vuurpijl gordijnen gemaakt die de galm in de kerk konden dempen.

In 2008 kwam de mogelijkheid om te verhuizen naar de MFA de Muiter alwaar een theaterzaal aanwezig was. Na afweging van alle voors en tegens werd de overstap gemaakt. Beter geluid en licht, verwarming en meer zitplaatsen gaven uiteindelijk de doorslag.

In 2020 en 2021 (tijdens de corona tijd) is de theaterzaal volledig verbouwd. Het theater kreeg een heuse tribune, vloer en podium werden vernieuwd en het geheel werd geverfd. De tribune zorgt ervoor dat bezoekers achterin de zaal ook goed zicht op de voorstelling hebben. De foyer kwam op een andere locatie en was veel gezelliger. Het team was erg blij met de vooruitgang.

In al die jaren zijn er natuurlijk veel wisselingen van bestuur en vrijwilligers geweest. Een drijvende kracht was vanaf de oprichting voorzitter Annemieke Mandjes, totdat ze in 2016 het stokje overdroeg aan Peter Vreijsen. Samen met Elna Roosendaal (secretaris) en Jos Deen (penningmeester) wordt nu het bestuur gevormd. 

Het vrijwilligersteam werkt als een geoliede machine en bij elke voorstelling staat iedereen ’s middags al klaar om te beginnen met het licht instellen, het podium op te bouwen, de kleedkamer in te richten, de stoelen klaar te zetten en de plaatsbewijzen te schrijven.