Programma 2019/2020

ZoutmusZoutmus - Kuikens van beton

Kuikens van Beton 

28 september 2019 € 15,00

 

OMA GOD! OMA GOD! ...EN OPA GOD!
KUIKENS VAN BETON SPEELT WEER!

 

Na drie jaar succes op het theaterfestival de Parade en na één jaar groot succes in het theater komt Zoutmus wéér naar het theater.

 

Huh? Ja, want er zijn dus nog heel veel theaters waar ze wel wat Zoutmus kunnen gebruiken. En ook voor de mensen die alles weer zijn vergeten (heel begrijpelijk) is dit een kans to ketch-up. Insert maniakale inside joke massa lach. Oftewel om je geheugen op te frissen.

 

Nog steeds geen verhaal, geen rode draad, geen boodschap. Wel ontsporende sketches en opwindende muziek. Dat zegt de Volkskrant tenminste. En het tasje van Ruth. Het illustere tasje van Ruth. Is Ruth een Jedi? Kan je dat zien aan zijn tasje?

 

Kuikens van beton is een komisch muziekspektakel waarin de absurdistische scènes elkaar in moordend tempo opvolgen. Van een retestrakke funk/rockband transformeren de vijf jongemannen moeiteloos naar een droogkomische deurscène waarbij iemand een AA-batterij nodig heeft op een begrafenis. Zoutmus leert je je eigen maniakale lach kennen. Hallo? De energie spat van het podium. Een belevenis van alle werelddelen.

Koop je kaarten nu! Voordat ze op zijn!

 

 

 

Arie & Silvester Arie en Silvester

Wie?!

 

12 oktober 2019 € 17,50

De mannen die jaren werden gevreesd door het gegoede cabaret zijn terug van weggeweest. Wie? Arie en Silvester! In deze ‘BEST OF’ show komen Arie en Silvester nog eenmaal. Alle onvergetelijke acts worden afgestoft, voorzien van een nieuwe jas en keihard door je strot geduwd! De twee heren gaan als vanouds te keer. ‘Inhoud’ wordt vakkundig platgestampt, ‘theaterwetten’ worden met vuile voeten getreden en ‘nuance’ wordt keihard de grond in getrapt. Alsof het nooit anders is geweest. Kortom: Oude wijn door oude zakken.

 

In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

 

 

 

Niet SchietenNiet Schieten

25 jaar Lust en Leed - Maarten, Arend en Erik nog één keer met z’n drieën

26 oktober 2019 € 15,00 

Sinds dit ijzersterke cabarettrio in 1994 Cameretten won, is het een vaste waarde in de theaters. Speciaal voor het 25-jarig jubileum komen zij terug in de oorspronkelijke formatie. Maarten, Arend én Erik brengen met liefde een avond vol lust en leed uit al hun 14 shows. Niet om het allemaal nog eens dunnetjes over te doen maar om te laten zien dat ze wijzer zijn geworden. Vooral de bijzondere band die het drietal met de vrouwelijke helft van de bevolking heeft, is een terugkerend thema gebleken. Het doorgronden van het vrouwelijk geslacht blijft hun missie of misschien wel hun passie.

 

Ze komen speciaal voor u naar het BON-theater om de mensen uit Medemblik en omstreken haarfijn uit te leggen hoe zij denken dat alles in elkaar steekt... Voor de één een feest van herkenning …voor de ander een hilarische openbaring! U gaat het zelf ervaren en beleven in deze overdonderende voorstelling.

 

NB: Het werk van Niet Schieten! wordt inmiddels door menig psycholoog en relatiebemiddelaar als standaardwerk beschouwd.

 

 

 

 

Alex PloegAlex Ploeg

Ultimatum (reprise)

 

9 november 2019 € 15,00

Soms moet je jezelf een Ultimatum stellen. Bepalen wie je bent. Sterk zijn. Volwassen worden. Ergens voor staan. Alex weigert dit al jaren. Want kom op, hoe doe je dat als je een vat vol tegenstrijdigheden bent? Alex Ploeg is een zelfverzekerde jongen die het allemaal niet weet. Die rake vragen stelt over onderwerpen die er niet toe doen. Die razendsnel is maar stagneert. Een succesvolle mislukking. Een coming of age story, après la lettre. 

 

In Ultimatum komen in sneltreinvaart rake grappen, absurde observaties en betoverende gitaarliedjes op je af. 

 

Alex is lid van Comedytrain en won de Publieksprijs van Cameretten (2016). Hij werd in de Volkskrant uitgeroepen tot hét comedytalent van 2018. NRC.next tipte hem als dé culturele verassing van 2019.

 

Ultimatum werd afgelopen seizoen door de pers zeer goed ontvangen en bekroond met sterren en lovende woorden: “Een indrukwekkend debuut”, schreef NRC. “Een zelfverzekerde zaalinpakker die doet waar-ie goed in is”, aldus de Volkskrant.

 

 

 

Vrijdag & Sandifort Vrijdag & Sandifort

Voorlopig voor Altijd

 

23 november 2019 € 17,50 

Remko: Liefje… schatjepop… je moet eruihuit.
Martine: Oooh mijn hoofd… Heb ik nog rare dingen gedaan gister?
Remko: Nee hoor… je hebt alleen de Poelifinario geweigerd.
Martine: Doe normaal!
Remko: Geintje…
Martine: Lul! Oooh, ik wil helemaal niks vandaag.
Remko: Je moet wel lieffie, je hebt die Linda shoot straks.
Martine: Oh shit nee!
Remko: Popje, heb jij mijn Mark Rutte pruik gezien?
Martine: Ruim die zooi dan ook eens een keer op, man!
Remko: Jahaaa.
Martine: Hij zit trouwens nog op je hoofd.
Remko: Joe.

 

Remko Vrijdag en Martine Sandifort spelen alweer hun vierde voorstelling op rij. De vorige show Vrijdag vs Sandifort werd uitgeroepen tot een van de meest indrukwekkende cabaretvoorstellingen van het seizoen: ‘Er zijn maar weinig Nederlandse cabaretiers die met zoveel acteer- en zangtalent, energie en overtuigingskracht op het toneel staan als Remko Vrijdag en Martine Sandifort”, concludeerde de Poelifinario jury.

 

 

 

ZGANZGAN

Lust

 

20 en 21 december 2019 € 15,00 ‘inclusief Z.G.A.N. BonBon voor na afloop’

Iedereen gaat voor zijn eigen genot. Het moet, het moet, het moet en het zal. En nu meteen! We willen meer, meer, MEER! Het gaat om onze onbedwingbare zoektocht naar snelle bevrediging. Ook de meneertjes van ZGAN Ed Sluiters, Johan Blokker en Michel van Ophem hebben een constant verlangen. Kom maar op met die prikkels; wij gaan onze lusten botvieren. Die Uil van Minerva komt later wel. Dus kom ook en doe mee, want dan gaat het één avond niet om jou, maar om ONS…

 

 

 

 

  

  

 

 

 

 

Louise KorthalsLouise Korthals

Alles is er

 

11 januari  2020 € 17,50

In 2011 won ze het Amsterdams Kleinkunst Festival, voor haar eerste avondvullende programma Vlieguur ontving ze de Neerlands Hoop en opvolger Zonder Voorbehoud werd opnieuw met een sterrenregen ontvangen. Hebben we er met Louise Korthals een nieuwe cabaretvedette bij? Daar lijkt het sterk op! Afgelopen najaar zette zij samen met Dolf Jansen haar tanden in 2017 en dat bleek een oudejaarsconference zoals die hoort te zijn: vol rake grappen, scherpe observaties en indringende liedjes.

 

In Alles is er gaat Korthals de muzikale confrontatie aan met alles. Schuurt ze langs de rafelranden, schaduwkanten en zonovergoten momenten van mateloze levens en onbeperkte mogelijkheden. Waarom je hoofd boven water houden als je ook in bad kan liggen? Alles is er tenslotte. Of toch niet?

 

De Volkskrant bekroonde Zonder voorbehoud met vijf sterren. “Het debuut van Korthals stak ver boven alle beginnende collega's uit. Een waar talent. Na haar tweede programma kan dat oordeel alleen maar worden onderstreept: Louise Korthals is een megatalent.”

 

 

 

Kasper van Kooten Kasper van Kooten

Speeltijd

 

1 februari 2020 € 15,00

Kasper trappelt van ongeduld (de klok tikt!) om dit programma te spelen. Zijn tiende! Dit keer niet met fictieve personages, muzikanten of decors, maar slechts met barkruk en microfoon. Voor het eerst kiest Van Kooten voor rauwe stand-up comedy: de naakte waarheid. Hij zal vertellen over zijn missers, zijn geluk, zijn familie, zijn wereld, zijn geloof en zijn verslavingen. Kasper hoopt dit in anderhalf uur te redden, maar of dat genoeg speeltijd is...

 

Over Kasper van Kooten:

Kasper van Kooten maakte tot nu toe negen avondvullende programma’s; zes solo en drie met muzikanten. Van deze negen werden er maar liefst drie genomineerd voor de VSCD Cabaretprijzen. Van Kooten’s stijl wordt gekenmerkt als "verhalend", “fantasierijk" en “muzikaal”.

 

De pers over zijn vorige voorstelling Karakters: “Schitterende nieuwe liedjes en scherpe verwijzingen naar talloze figuren uit de Nederlandse media.” – de Volkskrant

 

 

 

Beatrice van der Poel & Tim EijmaalBeatrice van der Poel & Tim Eijmaal

 

 

15 februari  2020 € 15,00

Een gloedvol en persoonlijk concert vol weemoed, blues en poëzie

Beatrice speelt haar mooiste liedjes en gloednieuw materiaal van haar pas verschenen album Montere Weemoed dat door Frits Spits in de Taalstaat werd gelanceerd. 
Geïnspireerd door haar samenwerking met auteur Thomas Verbogt waarmee ze afgelopen seizoen een voorstelling maakte, bracht ze onlangs een nieuw album uit. Beatrice laat zich niet in 1 hokje plaatsen en zoekt de muzikale grenzen op; pop, jazz, kleinkunst, Soul & Blues worden met elkaar vermengd. Songs schrijft ze op gitaar of op haar vintage lapsteel uit 1936. Voor een gedicht van de overleden tv presentator en dichter Wim Brands schreef ze de muziek. Gitarist Tim Eijmaal (o.a. bij Sven Hammond, Matt Simons, New Cool Collective) arrangeerde en produceerde het album. 
Samen brengen ze een gloedvol en persoonlijk concert vol weemoed, Blues, poëzie en een aantal vertaalde songs van Jimi Hendrix.

 

Beatrice bracht al eerder albums uit en verleent haar stem regelmatig aan luisterboeken o.a. Judas van Astrid Holleeder. Ze won in 2015 de Storytel Luisterboek Award met Een weeffout in onze sterren van John Green. Haar voorstelling Electric Lady - een Nederlandstalige ode aan Jimi Hendrix – oogstte vier sterren recensies. Met Thomas Verbogt maakte ze in 2017 de literaire muziekvoorstelling Montere Weemoed en elke week is ze te horen als radio DJ bij 40up radio dat uitgezonden wordt op RTV Noord Holland.

 

 

 

Martijn KardolMartijn Kardol

Welkom

 

7 maart 2020 € 15,00 

“Indrukwekkend” (NRC), “uitstekende verteller” (Volkskrant) en “een geweldige winnaar” (DVHN) schreef de pers nadat Martijn alle prijzen op het Leids- en Groninger Cabaret Festival won. Zijn debuutprogramma ‘Bang’ werd ontvangen met uitsluitend lovende kritieken, ontving meerdere vier-sterren recensies en werd genomineerd voor de ‘Neerlands Hoop 2018’.

 

In zijn tweede voorstelling maakt Martijn contact met de wereld en de mensen om hem heen. Of doet daar in ieder geval een poging toe. Want alles beter dan in eenzaamheid te eindigen. Daarom zet hij zijn voordeur op een kier. Maakt hij hem verder open of gooit hij hem dicht?

 

Martijn is een veelgevraagd radiocolumnist (Radio538/ 3FM) en was wekelijks te zien met zijn rubriek ‘Martijn zegt sorry’ bij RTL Late Night.

 
 

 

Kiki SchippersKiki Schippers

Waar

 

28 maart  2020 € 15,00

Eigenwijs, ontwapenend, kwetsbaar en fel: met haar liedjes verovert Kiki Schippers ieder publiek. Ze kreeg in De Slimste Mens zelfs Maarten van Rossem aan het lachen! Met de Publieks- en de Persoonlijkheidsprijs van Cameretten, de Annie M.G. Schmidtprijs en lovende recensies voor haar debuut op zak waagt ze zich nu aan haar 2e voorstelling: WAAR. Maar waar is ze naar op zoek? Naar het allermooiste lied, de treffendste metafoor, het grappigste verhaal, of gewoon de keiharde waarheid?


De pers over Wie Kijkt?


'Intrigerend talent, verrassend en veelzijdig (…) weet te verrassen met onverwachtse wendingen.’**** NRC
‘Veelbelovend debuut (…) Ook het prachtige Erik wil een meisje zijn en het nummer Guus, waarmee ze het publiek totaal op het verkeerde been zet, imponeren.’***,5 De Telegraaf
'Liedjes schrijven en zingen, dát kun je aan Schippers overlaten' **** Theaterkrant
‘Ontwapenende zoektocht naar vrijheid (…) Ze is niet bang en toont lef, moeiteloos springt ze van haar persoonlijke wereld naar het grotere plaatje.’ **** Cabaret.nl

 

 

Peter van Rooijen Peter van Rooijen

Liefde, dood en zwaartekracht

 

18 april 2020 € 17,50

Een grappig, ontroerend en een enkele keer ziek theaterconcert

 

Dit eerste liedjesprogramma van Peter van Rooijen en zijn band werd laaiend enthousiast ontvangen bij pers en publiek. Daarom gaat hij dit seizoen nogmaals met deze parel de theaters langs.

 

Met Nederlandstalige teksten, recht voor z’n raap en toch poëtisch, bezingt hij de liefde, de dood en de middelbare school. De band vult de nummers perfect aan, met een knallende popsound of juist klein en breekbaar. Heerlijk divers en spannend, een feest van een liedjesprogramma.

 

“Een betoverend theaterconcert” ***** - Volkskrant
“Liefde, dood en zwaartekracht bevat een indrukwekkende hoeveelheid sterke liedjes.” **** - NRC
“(…) waarom zou je in vredesnaam duizenden kilometers reizen als waarschijnlijk in de buurt Peter van Rooijen met zijn geweldige band speelt, waar je voor een paar tientjes puur geluk kunt vinden.” - Theaterkrant

Sponsors

Commandeur accountants & adviseurs
Remax action Goedegebure
 
Novitaz
Hotel Medemblik
De Raad Reinders
EP: Beerepoot

Nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste voorstellingen.

© BON Theater 2019.
Aan de inhoud op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.