Programma 2012 - 2013

 

Kim van Zeben en Poolvogel Dubbel Cabaret 29 september 2012 € 15,00
   
 

Kim van Zeben en Poolvogel Dubbel CabaretGrijp je kans: twee gloednieuwe voorstellingen van aanstormende cabarettalenten op één avond. Een uitgelezen mogelijkheid om deze jonge en veelbelovende cabaretiers als eerste te ontdekken: Kim van Zeben, het ADHD-kanon, en Poolvogel, vier jonge mannen met verbazingwekkend sterke grappen. 

Kim van Zeben
Met Kim van Zeben is er geen mogelijkheid om even rustig op adem te komen in je theaterstoel. Zij dendert met ongekende turbulentie en muzikaliteit over het podium en schakelt razendsnel tussen typetjes en onderwerpen. Limburgers, Marokkanen, boeren, stripfiguren en zelfs dieren; ze strijden in Kim om de aandacht en willen allemaal het hoogste woord. 

Poolvogel
Minstens zo aanstormend is het muzikale cabaretkwartet Poolvogel. De groep won al diverse prijzen, waaronder zilver op het Amsterdamse Kleinkunst Festival en komt nu met een geheel nieuwe voorstelling. Ze maken een uitdagende mix van absurdistische sketches, explosieve loltrapperij en humoristische liedjes, waarin ze normale omgangsvormen en onzekerheden tot in het bizarre uitvergroten. Cabaretiers Peter Heerschop en Viggo Waas zijn razend enthousiast over Poolvogel en mogen zich de officiële coaches van de veelbelovende groep noemen. Heerschop: “Kom er nog maar eens om. Een groep. En nog echt goed ook. Je kunt er maar het best vanaf het begin bij zijn geweest.”

Nieuwsgierig?
www.kimvanzeben.nl
www.poolvogel.nl

 
 
Marike Jager Here comes the night 20 oktober 2012 € 17,50
   
 

Marike Jager Here comes the nightMarike Jager is terug in het theater. En hoe! Geen singer/songwriter waarbij je in slaap valt. Marike boeit van begin tot eind. Here comes the night is een prachtig muzikaal avontuur door de nacht. De nacht waarin Marike haar liedjes schrijft, het liefst op Schiermonnikoog, omgeven door de zee. Met tot de verbeelding sprekende bewegende objecten als decor wordt het podium omgetoverd tot een nacht aan het water. 

Dit analoge ‘geluidsdecor’ maakt het concert tot een bijzondere belevenis. Marike en haar band verwennen het publiek met kleurrijke, speelse en soms broeierige songs. We ontmoeten eenzame zeelieden, warmen ons aan mooie gedachten en ontwaken pas wanneer het ochtendgloren tegen de nacht aan tikt. Haal uw olielamp van zolder, trek de schipperstrui aan en neem alvast een flinke borrel.

Nieuwsgierig?
www.marikejager.com

 
 
Schudden We vieren het maar – try-out 10 november 2012 € 16,00
 

 

 

Schudden - We vieren het maar (try-out)De heren van Schudden keren na de vele enthousiaste reacties van het publiek terug in het BON-theater. Noël van Santen en Emiel de Jong houden van de dwalende mens. We zijn tenslotte allemaal de weg weleens kwijt. Zelf staan ze regelmatig kort stil met hun natte vinger in de lucht om de juiste windrichting te bepalen, terwijl hun voeten wegzakken in de klei. Een mens mag twijfelen maar het is o zo raadzaam om in beweging te blijven.

Als je levenslust is veranderd in levenslast en je bent met je doelen gaan dolen dan voelt dat niet als een feestje, en ook al ben je de weg kwijt, je bent er nu toch, dus dan vieren we het maar.

Schudden zoekt het ondraaglijke en de lichtheid van het bestaan en stopt dit in scènes die zullen beklijven. Of je er nu wel of niet voor in de stemming bent, ergens valt er altijd iets te vieren.

Nieuwsgierig?
www.schudden.nu

 
 
Van der Laan & Woe Buutvrij

24 november 2012 € 16,00

   
 

Van der Laan & Woe - BuutvrijVan der Laan & Woe zijn gekomen om te blijven. Elke zaterdagavond in de Kwis bij Paul de Leeuw en eind 2012 wederom te zien in de Oudejaarsconference met o.a. Erik van Muiswinkel. In 2011 wonnen zij de Neerlands Hoop-prijs voor meest veelbelovende cabaretiers. "Naast venijnige satire en hilarische types brengen ze sterke liedjes. Geëngageerd cabaret zonder vingertje, dat aantoont hoe uitgesproken nuance kan zijn”, aldus de jury. 

In Buutvrij gaan Niels van der Laan en Jeroen Woe verder dan waar ze gebleven waren. Met hun eigen, scherpe kijk op de tijdsgeest. "Slim, snel en heerlijk schrijnend" (De Telegraaf) brengen zij een "smakelijke mix van absurde sketches en herkenbare scènes" (de Volkskrant).

Nieuwsgierig?
www.vanderlaanenwoe.nl

 
 
Jeroen Zijlstra & De Andersons Ballades en Brutaliteiten (Een ode aan Cornelis Vreeswijk) 15 december 2012 € 17,50 Uitverkocht
   
 

Jeroen Zijlstra & De Andersons - Ballades en Brutaliteiten (Een ode aan Cornelis Vreeswijk)Jeroen Zijlstra & band en kleinkunstenaars De Andersons slaan voor deze voorstelling de handen ineen. Een bruisend en uniek liederenprogramma met zowel bekend als nieuw vertaald werk van Cornelis Vreeswijk.

Op 12 november 2012 is het 25 jaar geleden dat Cornelis Vreeswijk overleed, hij was pas vijftig jaar. Als 12-jarig Nederlands jongetje verhuisde hij naar het naoorlogse Zweden. Hij werd daar één van de grootste liedkunstenaars en zorgde menigmaal voor opschudding in de zelfgenoegzaamheid. Hij was maatschappijkritisch, brutaal en tegelijkertijd een romanticus en een poëet. Vreeswijk verliet Zweden ook weer vanwege een enorme belastingschuld. Hij keerde tijdelijk terug naar zijn vaderland, waar hij verscheidene albums uitbracht. De legendarische zanger werd hier echter nooit zo groot, zo geliefd als in Zweden, waar hij door zijn markante stemgeluid, zijn rake liedteksten en vele LP's en CD's een uniek fenomeen was en nog steeds is.

Zijlstra en De Andersons, met een hoofdrol voor de Zweeds-Nederlandse Anna Ågren en het
Vreeswijk-geluid van Jeroen Zijlstra, geven door middel van zowel bekende als minder bekende
liederen en nieuwe vertalingen een inkijk in het leven en werk van Cornelis Vreeswijk. Ballades en Brutaliteiten is een eerbetoon aan een groot artiest waarin zijn prachtige en veelzijdige oeuvre nieuw leven in wordt geblazen

Nieuwgierig?
www.zijlstraweb.com

 
 
Z.G.A.N Lachend ten onder!

21 / 22 december 2012 € 10,00

 

21 december   Uitverkocht

22 december   Uitverkocht

 

Z.G.A.N - Lachend ten onder!“Ha! Fuck the Maya’s!”, zeggen de heren van Z.G.A.N (Johan Blokker, Ed Sluiters en Michel van Ophem). “Kom maar op met de Apocalyps, de Tsunami en de stijgende waterspiegel. Wij zijn er klaar voor!” 

Op 21 december 2012 om 20.12 uur zullen zij u als drie schippers op de Zo Goed Als Nieuw-ark door het einde der tijden loodsen. Op deze avond gaan zij, wat ze altijd al hadden willen doen, doen. Omdat het toch niets meer uitmaakt. En u mag mee op deze reis met deze drie zieke geesten. 

Ze generen zich niet; ze willen alles hebben gezegd en gedaan voor ze de hand schudden van Lucifer. Dus ze maken schoon schip, korte metten, nemen geen blad voor de mond en zeggen waar het op staat. Want mochten die Maya’s geen gelijk hebben, dan is alles toch maar gezegd! 

Medemblikker Stadscabaret: voor € 10,00 inclusief bal en een consumptie na de voorstelling.

Nieuwsgierig?
www.zgancabaret.nl

 
 
Maarten van Roozendaal De Gemene Deler 12 januari 2013 € 17,50
   
 

Maarten van Roozendaal - De Gemene DelerMaarten van Roozendaal keert terug in het BON-theater en speelt zijn nieuwe werk in de met lovende recensies overladen voorstelling De Gemene Deler. 

Vanachter zijn piano deelt Van Roozendaal in dit programma zijn poëtische, cynische, liefdevolle en vileine liederen weer schaamteloos met zijn publiek; brutaal op zoek naar de eenvoudige, allesomvattende vraag: wat bindt ons en wat drijft ons uit elkaar?

In De Gemene Deler verbaast Van Roozendaal zich over de toenemende dwang ons aan elkaar aan te moeten passen. ‘Samen staan we sterk en samen zijn we een, maar als we straks samen allemaal dezelfde zijn, zitten we samen toch maar een beetje in ons eentje.’

Een man, zijn piano, zijn stem en zijn publiek. Kortom: Uw Gemene Deler, Maarten van Roozendaal.

Over Maarten van Roozendaal schreef eerder De Telegraaf: “Maarten van Roozendaal charmeert, ontroert, maakt aan het lachen en zet aan het denken. Hij snijdt dwars door de ziel.” “De chansonnier weet zijn publiek anderhalf uur lang op te tillen en niet meer los te laten”, aldus De Volkskrant. 

Nieuwsgierig?
www.maartenvanroozendaal.com

 
 
Geitenkwark Herman in een bakje geitenkwark

9 februari 2013 € 15,00

   
 

Geitenkwark - Herman in een bakje geitenkwark Stelt u zich eens voor, al dagen verdwaald in de woestijn. De zon brandt fel op uw gezicht. Uw lippen zijn uitgedroogd. Alles begint te draaien. Dan verschijnt daar plotseling in uw hand dat ene glas ijskoud water. U zet het aan uw lippen en drinkt. Herman in een bakje Geitenkwark. Vijf woorden. Vier stemmen. Drie goddelijke lichamen. Twee lagen in elke grap en één avond waarna niets meer is wat het lijkt. Herman in een bakje Geitenkwark: vocaal cabaret met ballen en gevoel. De redding is nabij.

Benny, Polle, Rein en Rob zijn al sinds hun jeugd bij elkaar, genoten hun opleiding aan het conservatorium en zijn nu bezig de harten van theater- en muziekminnend Nederland te veroveren. Ze zijn inmiddels uitgegroeid tot iets waar vooralsnog geen woord voor bestaat. Geen instrumenten, hun stemmen zijn genoeg. Geen props, hun lichamen volstaan. Een combinatie van muzikaliteit en absurde humor die je van begin tot eind op het puntje van je stoel houdt.

Nieuwsgierig?
www.geitenkwark.nl

 
 
Robert Jan Stips RJSolo 2 maart 2013 € 16,00
   
 

Robert Jan Stips - RJSoloIn één middag door meer dan 40 jaar Nederpop en nog meer. Robert Jan Stips neemt je mee, speelt, vertelt en zingt over wat hij heeft gemaakt en meegemaakt: puur aan de piano, back to basic. Over hoe bizar het in de zestiger jaren allemaal begon met Supersister, het heel verrassende Rock-vervolg met Golden Earring in de USA, de swingende Rhythm and Blues van Sweet d’Buster, het produceren van Gruppo Sportivo…

Maar ook vertelt Robert Jan Stips over de bijzondere samenwerking met Freek de Jonge. Hij laat verrassende bewerkingen van eigen en andere Nederpophits op de piano voorbijkomen. Grenzen vervagen door onverwachte combi’s met klassiek en natuurlijk speelt Robert Jan ook werk van de band waarmee hij inmiddels heel Europa veroverde, de NITS. 

Als je er zeker van wilt zijn dat jouw favoriete nummer ook wordt gespeeld, dan is het mogelijk om via internet van tevoren verzoeknummers aan te vragen. Zo bepaalt het publiek de sets mee en is elk optreden weer anders: spontaan, geen stijf geregisseerde, gelikte show, meer een feestje waarbij de tijd al gauw te kort blijkt.

Nieuwsgierig?
www.stips.net

 
 
Het Volk Het Jubileum 23 maart 2013 € 16,00
   
 

Het Volk - Het JubileumIn Het Jubileum maken we kennis met drie artiesten op leeftijd, die sinds jaar en dag met een inmiddels tot op de draad versleten amusementsprogramma door het land toeren. In ieder gehucht, provincieplaats en dorpshuis hebben ze hun opwachting al vele malen gemaakt. Aanvankelijk kende men een bescheiden succes, maar allengs laat het publiek het steeds meer afweten, zodat het gezelschap nog slechts voor bijna lege zalen speelt. 

Dan komt de vaste pianist van het ensemble na een voorstelling ook nog onder verdachte omstandigheden om het leven. Dit luidt direct het einde van het illustere driemanschap in. In arren moede wordt besloten dat het genoeg geweest is. Nog eenmaal bestijgt men het podium voor een jubileumvoorstelling die tevens het allerlaatste optreden zal worden. 

Voor de gelegenheid wordt eenmalig een pianist ingehuurd, een jonge en onervaren uitzendkracht, die in de ogen van het drietal van ‘het metier’ geen enkele kaas gegeten heeft. Wat uit zou moeten groeien tot een memorabele en vlammende afscheidsvoorstelling verwordt meer en meer tot een uiterst troosteloze en pijnlijke confrontatie, waarbij het publiek voornamelijk jarenlang voortwoekerende irritaties en hardnekkig oud zeer over zich krijgt uitgestort. 

Het Jubileum: een theatervoorstelling over vergankelijkheid, de teloorgang van artistieke principes en het onvoorwaardelijk geloof in eigen kunnen, tegen beter weten in!

Nieuwsgierig?
www.toneelgroephetvolk.nl

 
 
Ellen Dikker Horten en Stoten 6 april 2013 € 15,00
   
 

Ellen Dikker - Horten en StotenHeeft u nog nooit van Ellen Dikker gehoord? Dan wordt het hoog tijd haar te leren kennen. Want met haar derde cabaretprogramma Horten & Stoten staat Ellen klaar om door te breken bij het grote publiek. Als geen ander weet zij het menselijk geploeter zo hilarisch te verbeelden. Met tragikomische typetjes, absurde sketches en verrassende observaties omarmt zij iedereen die zich met horten en stoten een weg door het leven baant. En dat doet zij op haar eigen manier: stuiterend van de energie, vol charme en met héél véél humor. Horten & Stoten is een voorstelling die loopt als een trein. Boem tjakka boem.

Persoonlijkheidsprijs Cameretten 2006. Boem. Nominatie VSCD Neerlands Hoop Prijs 2009. Boem. Deze “comédienne pur sang” (AD) heeft met haar “ongelooflijk geestige en intelligente sketches” (de Pers) “achter de lach een hoop te vertellen” (Volkskrant). Boem. Boem. Boem. 

Nieuwsgierig?
www.ellendikker.nl

 
 
Richard Groenendijk Alle Dagen

27 april 2013 € 16,00

 

Richard Groenendijk - Alle DagenZelden werd een cabaretvoorstelling zo goed ontvangen als Alle Dagen van Richard Groenendijk. Pers en publiek zijn unaniem lovend. 

'Hij staat op het podium als een vorst, zijn grappen zijn van hoog niveau en de liedjes die hij vertolkt ontroeren', schreef De Volkskrant. Het Parool noemt Groenendijk een rasverteller, die op zijn allerbeste momenten, doet denken aan een moderne Toon Hermans. 'Groenendijk is meester-verteller', kopte het NRC en het Dagblad van het Noorden roemt de voorstelling om de combinatie van 'ruige hilariteit en verstilde ontroering'. Kortom: 'Het staat als een huis', concludeerde De Telegraaf.

Alle Dagen is misschien wel de beste voorstelling uit het repertoire van Richard Groenendijk. Hij is ontwapenend, heeft een fenomenale timing en is bovenal genadeloos komisch. Een uur en veertig minuten op het puntje van je stoel. Hilarische verhalen, schitterende nummers, vlijmscherpe oneliners en misschien wel één van de meest verrassende slotscènes van de afgelopen jaren. 

Het BON-theater is blij Richard Groenendijk met deze voorstelling opnieuw te mogen begroeten. 

Nieuwsgierig?
www.richardgroenendijk.nl

   
 
 
   
   
   
 
 
     
     

 

Maarten van Roozendaal

Sponsors

Commandeur accountants & adviseurs
Remax action Goedegebure
 
Novitaz
Hotel Medemblik
De Raad Reinders
EP: Beerepoot

Nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste voorstellingen.

© BON Theater 2019.
Aan de inhoud op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.