Programma 2016 - 2017

Dorine Wiersma - D&A

 

 

Dorine Wiersma - D&A10 september 2016
Aanvang: 20.15 uur
Entree: €15,00

De pers smúlt van Dorine haar nieuwste voorstelling: “Een van de beste cabaretliedjesschrijvers... Wiersma's gitaarspel is een genot. Een uniek geluid in het cabaretlandschap.” (de Volkskrant) “Vormvaste vertelteksten met een slimme woordkeus, geestige wendingen en een hoge mate aan muzikaliteit.” (NRC Handelsblad). NRC’s cabaretrecensent Henk van Gelder noemde ‘D&A’ zelfs als één van de beste vijf voorstellingen van 2015.

‘Dorine&Aanhang’ gaat over familie. Over een neef met een heldenstatus en nichten met dwangneuroses. Over doorgeslagen pubers en de opvoedkunsten van geschifte tantes.
Over hypochonders, kleptomanen en andere gekken. Over vaders met een koekoeksjong en moeders met het lege nest syndroom. Over opa die fout was in de oorlog maar toch erg lief voor de kleinkinderen. Ze haken allemaal in elkaar in het DNA van Dorine. Zingend, gitaarspelend en persiflerend vertelt zij de verhalen van haar aan- en bloedverwanten.

Een onmisbaar programma voor iedereen met iets van familie.

 

 

 

 

 

Dolf Jansen Veilig - Oudejaars 2016

 

Dolf Jansen - Veilig - oudejaars 20161 oktober 2016     UITVERKOCHT
Aanvang: 20.15 uur
Entree: €15,00

 

 

De man van verrassende en meeslepende verhalen, uitgetekend in scherpe, komische observaties en tere poëzie.

Het theater is een plek waar u veilig bent, zeker als Dolf Jansen zijn Oudejaars 2016 komt spelen.
Binnen de anderhalf uur weet u alles dat gebeurde, en waarom dat zo was. Weet u alles dat had kunnen gebeuren, en waarom dat niet zo was. Weet u hoe mooi en liefdevol een jaar kan zijn, en hoe hartverscheurend lelijk. En om bijna al die momenten zult u keihard lachen. Omdat u zich veilig voelt. Of waant.
Een ding is zeker: ‘Veilig’ zal raken aan de regels die Dolf sprak tijdens het Correspondents Dinner: Wie regeert, vroeg ik, dit land / retorisch of toch niet / het hoeft niet hard of hand in hand / wat deze jongen ziet / dat dan niet Mark als premier / of God verhoede Geert / niet Alexander, Sybrand nee / maar de menselijkheid regeert / dat de menselijkheid regeert…
Want dat voelt veilig, inderdaad.
Oh ja, het is Dolf’s 25e oudejaarsvoorstelling in ongeveer evenveel jaar touren. Dat is een jubileum uitroepteken. Er zal dus een kadotafel in het theater geplaatst worden, maar het is volstrekt veilig om die te passeren zonder iets achter te laten.

 

 

 

 

 

Wëreldbänd - SLÄPSTICK

Wëreldbänd - SLÄPSTICK15 oktober 2016
Aanvang: 20.15 uur
Entree: €17,50


De voorstelling ‘SLÄPSTICK’ van de Wëreldbänd is een ode aan de muzikale komiek: van de middeleeuwse troubadour tot aan Spike Jones met zijn band, de Marx Brothers, de beroemde Zwiterse clown Grock en Mini & Maxi. Vanuit de denkwereld van deze door hen zo bewonderde voorgangers wordt een grote verzameling muzikale, humoristische acts vertoond, die hun oorsprong vinden in het variété. In ‘SLÄPSTIC’ zullen ze bovendien hun eigen draai geven aan beroemde scènes van Charlie Chaplin, Buster Keaton en Laurel en Hardy. Muzikaal vakmanschap.

Dat de vijf van oorsprong rasmuzikanten zijn, was ook al te zien in hun eerdere theaterprogramma’s (onder andere ‘Keet’ en ‘Playground’), alsmede in uitstapjes met onder andere het Residentie Orkest, IDT, Cirque Stiletto en Brigitte Kaandorp.

Hun voorraad instrumenten lijkt eindeloos en ze zijn meester in ontsporende komische scènes met vaak een bijzondere twist, waarbij hun vakmanschap altijd fier overeind blijft. Bij de virtuoze, muzikale slapstick van de Wëreldbänd kom je gewoonweg ogen en oren tekort.

 

 

 

Eva Crutzen - Spiritus - 2e seizoen

Eva Crutzen - Spiritus - 2e seizoen5 november 2016
Aanvang: 20.15 uur
Entree: €15,00


Na haar geslaagde debuut ‘Bankzitten’ wisten pers en publiek: Eva Crutzen zou wel eens een hele grote kunnen worden. Met haar nieuwe voorstelling maakt ze die belofte waar. Meer dan waar zelfs. “Eva Crutzen brengt met ‘Spiritus’ een extreem vlotte en geestige show die op alle fronten imponeert” (de Volkskrant). Het Parool omschrijft het als “een geweldig dynamische avond vol kleine verrassingen in dialoog en spel” en De Telegraaf kan maar één conclusie trekken: “Eva Crutzen is een aanwinst voor de cabaretwereld.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Martijn Hillenius - De man in bonus

Martijn Hillenius - De man in bonus26 november 2016
Aanvang: 20.15 uur
Entree: €15,00


Het gaat goed met Martijn. Vindt hij zelf. En als je zelf vindt dat het goed met je gaat, vinden anderen dat meestal ook. En wanneer niet alleen jijzelf, maar ook de anderen vinden dat het goed met je gaat, ja, dan zal het wel waar zijn.

In ‘De man in bonus’ gaat Martijn op zoek naar het geheim van de voorspoed. Met hilarische muzikale acts, rake typeringen en scherpe overdenkingen neemt hij u mee op zijn zoektocht. Ook u zult in de plus eindigen. Dat is beloofd.

‘De man in bonus’ is na ‘Martijn Hillenius duidt de dingen’ en ‘Nu’ het derde soloprogramma van Martijn.

“Niettemin is de tragiek tussen alle luchtige verhalen door mooi voelbaar in deze verrassende en op momenten hilarische cabaretvoorstelling.” (…) “Dat hij kon acteren wisten we. Dat hij ook meeslepend en geestig kan vertellen, is te zien in De man in bonus.” (de Volkskrant)

 

 

 

Z.G.A.N. - De mannen pakken uit!

Z.G.A.N. - De mannen pakken uit!vrijdag 16 en zaterdag 17 december 2016
Aanvang: 20.15 uur
Entree: €12,00 inclusief bal na en consumptie


Het is de mooiste tijd van het jaar.
Daar horen cadeaus bij.
Dus de heren van Z.G.A.N., Johan Blokker, Ed Sluiters en Michel van Ophem, pakken uit…
Voor het 5de jaar staan zij in het BON- theater.
U weet, hun cabaret heeft niets om het lijf, maar dit jaar wordt alles onthullend. Zij geven zichzelf totaal bloot en verwennen u met alleen de naakte waarheid over de inwoners van de stad.
Niets staat nog vast; alles kan nog veranderen.
Alleen de kleding, daar zijn ze al uit.

 

 

 

 

 

 

Anne-Marie Jung - De Exoot

Anne-Marie Jung  - De Exoot7 januari 2017
Aanvang: 20.15 uur
Entree: €17,50 uur


Anne-Marie Jung speelt met 'De Exoot' haar eerste solo programma.
Is het cabaret, comedy, absurd, ontroerend en niet te plaatsen? Ja.
Zijn het sketches, liedjes, dingen en nog zo wat? Ja.
Is het een 'one-woman show'?
Is het Exotisch, absurd, hilarisch?
Ja, het is Anne-Marie Jung.
Zij is een comédienne, actrice en een ongelooflijk getalenteerde zangeres.
Zij is al jaren een bekend gezicht in de theaters, op televisie en op het witte doek.
Als side-kick van André van Duin, in Wie is de Mol en vele series en films.
In ‘De Exoot’ speelt ze absurde typetjes, zingt ze de mooiste liedjes en eist zij haar eigen plek op in de Nederlandse theaters.
Samen met een team van zeer getalenteerde comedy en cabaret schrijvers, waaronder Alex Klaassen, zal ze jou meenemen in haar fantasiewereld, die van de Exoot uit Schiedam.

 

 

 

 

Herman in een bakje Geitenkwark - 2 Reprise

Herman in een bakje Geitenkwark - 2 Reprise28 januari 2017
Aanvang: 20.15 uur
Entree: €15,00

Wees de Christoffel Columbus van theaterland en ontdek het tweede programma van Herman in een bakje Geitenkwark als eerste. Reis af naar uw favoriete theater en beleef een avond die de verwachtingen van zelfs de meest doorgewinterde ontdekkingsreiziger zal overtreffen. Humor? Check. Muziek? Check. Avontuur? Dubbelcheck. Bizons? Dat zou zomaar eens kunnen. Herman in een bakje Geitenkwark ‘2’: koloniseer een stoel voordat het te laat is.

 

 

 

Harry Sacksioni - Once upon a time…

Harry Sacksioni - Once upon a time…11 februari 2017
Aanvang: 20.15 uur
Entree: €17,50


In zijn nieuwe programma ‘Once upon a time…’ laat Harry Sacksioni zijn gitaar spreken via zijn meest geliefde filmmuziek. Na een imponerend live optreden van de grote filmcomponist Ennio Morricone, sloeg de vonk bij Harry over en werd filmmuziek zijn nieuwe uitdaging. Hoofdthema’s uit o.a. Once Upon a Time in the West, The Pink Panther, The Sting en James Bond krijgen een bijzondere Sacksioni aanpak’. Ook maakt hij ruim baan voor de muziek die hij onder verschillende TV reclamefilms speelt, waaronder het wonderschone Vincent. (Don McClean). Omdat Harry als componist nooit stil zit, zal uiteraard nieuw materiaal niet ontbreken, aangevuld met nummers van zijn nieuwste, met veel superlatieven overladen live dubbel-cd ‘Vijfenzestig’.

Sacksioni verricht in dit programma weer kleine wondertjes op de gitaar en het is dan ook niet voor niets dat deze gitaarvirtuoos dit jaar voor de vierde keer op rij werd uitgeroepen tot de beste akoestische gitarist van de Benelux.

 

 

 

Thijs van de Meeberg - Er mag gedanst worden

Thijs van de Meeberg - Er mag gedanst worden11 maart 2017
Aanvang: 20.15 uur
Entree: €15,00


In zijn debuutvoorstelling raakt Thijs ongevraagd verzeild in een ogenschijnlijk simpel dilemma: helpen ja of nee? De scoutingwet kent hij nog feilloos uit zijn hoofd, maar wanneer is het probleem van iemand anders ook jouw probleem? Al snel weet Thijs niet meer wat waar is. En even tussen ons: ‘wat had u gedaan?’
De Volkskrant: “Hij combineerde een ongekende energie met originele humor.” Het Parool: “De ongrijpbare Van de Meeberg blijft tot de laatste minuut verrassen. Een overdonderende entree in de cabaretwereld. Méér!”

 

 

 

 

 

 

 

Arnout Van den Bossche - Burn-out voor Beginners

Burn-out! voor beginners1 april 2017
Aanvang: 20.15 uur
Entree: €15,00

Als je denkt dat jij het slecht getroffen hebt op je werk, kom dan zeker kijken naar ‘Burn-out voor Beginners’, de nieuwe zaalshow van Arnout Van den Bossche (winnaar Humo's Comedy Cup en Deltion Cabaret Festival, finalist VARA Leids Cabaret Festival). Je maakt er kennis met Arnouts verleden op de werkvloer waar hij naar eigen zeggen ‘meer toneel moest spelen dan op het podium’. Met zijn onafscheidelijke bord en stiften geeft hij je zijn tips om te overleven in deze mensenjungle. Herkenbaar en hilarisch, het beste medicijn tegen een burn-out!

 

 

 

 

 

Percossa - Testcase UITVERKOCHT

Percossa - Testcase22 april 2017
Aanvang: 20.15 uur
Entree: 17,50


Hooggeëerd publiek! Ze staan garant voor stevige percussie, verrassende vondsten en heel veel humor: de 'Rebels of Rhythm' van Percossa. En in deze PROEFvoorstelling gaan ze terug naar de essentie van dit alles. Geen gelikte lichtshow of gepolijste fratsen maar spiksplinternieuwe muziek en acts. Ongezouten, rauw en onversneden. Straattheater op het toneel. Om te testen, te verfijnen of weg te gooien; u mag het zeggen! Stap binnen in deze intieme setting vol spektakel en kom oog in oog te staan met de mannen van Percossa.

Sponsors

Commandeur accountants & adviseurs
Remax action Goedegebure
 
Novitaz
Hotel Medemblik
De Raad Reinders
EP: Beerepoot

Nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste voorstellingen.

© BON Theater 2019.
Aan de inhoud op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.