Programma 2015 - 2016

Nathalie Baartman Louter

5 september 2015 Aanvang 20:15

Toegangsprijs € 15,00

   
 

Nathalie Baartman - LouterTja, daar zit ze dan. Aan de rand van de Veluwe in een houten huisje met een koekoeksklok en een kind. De wereld staat in brand. Het nest ligt aan flarden. Dan maar een moestuin. Zelfs de tomatenplant knakt. Hoe verder?

In Louter staat Nathalie op blote voeten onder het maanlicht, klaar om te gaan.  Ze ramt op het traporgel. Doet in haar eentje een complete klompendans. Ze buldert haar zaligheid de zaal in. Het gaat over hem, over haar, over ons. “Nederlanders zijn geen helden in de grootse emoties.”

Van pimpelmezen en potloodventers tot Poetin en een psychiater. Met Louter weet je het nooit zeker. En met Nathalie al helemaal niet. Ze is bloedeigen en schaamrood eerlijk. Dus kom maar achterom.

De Volkskrant over Louter: “Haar met dik Twents accent aangebrachte wereldvreemdheid werkt op de lachspieren, maar weet ook te ontroeren.”
http://www.nathaliebaartman.nl

 
 
René van Meurs (tryout) en Yora Rienstra
Even goede vrienden en Drukt haar snor
26 september 2015 Aanvang 20:15

Toegangsprijs € 17,50

   
 

René van Meurs en Yora RienstraRené van Meurs en Yora Rienstra komen samen naar het BON-theater. Dat betekent twee voorstellingen op één avond. De één voor de pauze, de ander erna.

René van Meurs
Aan zijn timing, zijn improvisatietalent en het gemak waarmee hij optreedt is te merken dat René deel uitmaakt van het roemruchte stand-up comedy collectief van Comedytrain. Hij won in 2012 de jury- én publieksprijs van het grootste cabaretfestival van Nederland: Cameretten, en tourde vervolgens twee theaterseizoenen met veel succes door het land. Dat was lachen. Dat vond hij niet alleen zelf, ook u vond dat massaal. Toch kwam hij zichzelf op een gegeven moment tegen, zoals iedereen zichzelf weleens tegenkomt. U kent het wel; gedeukt, gehavend en enigszins in dubio. Op zo'n moment kun je niet anders dan jezelf bij de kladden grijpen, aankijken en vragen: "ben ik na deze opdonder nog steeds even goede vrienden met mezelf?"
Vanavond ontmoet u wat er na die botsing van René is overgebleven en weer is opgestaan. Met, zoals u van hem gewend bent, enorm veel grappen, knappe improvisaties en dat alles in een moordend tempo. Slimmer, gelaagder, grappiger. René is terug, lang leve René.


Yora Rienstra
Yora Rienstra is een cabaretière met een ijzersterke mimiek en een lijf van elastiek. In haar derde One Womanshow neemt ze alles wat als ‘normaal’ wordt gezien op de hak. Want wat als je net even anders bent?! Waar hoor je dan bij? Een zoektocht naar identiteit. Met een echtgenote en een kindje in huis weet ze in ieder geval hoe het is om medemoeder te zijn….of vader? Of beide? Zie je… daar ga je al. Een ding staat vast: ze heeft inmiddels behoorlijk wat begrip gekregen voor de man die richting de keuken roept: “ben even sigaretten halen!” En niet meer terugkomt. Maar ja, ze rookt niet..
In Drukt haar snor is Yora Rienstra op haar best: hilarische scènes wisselen hoogstpersoonlijke verhalen af. Met haar droogkomische liedjes, ijzersterke mimiek, absurde humor en rake typeringen neemt ze, als een ware ontdekkingsreiziger, zichzelf en haar nieuwe omgeving onder de loep. Geen snor te bekennen. Of toch?

 
 
No PressSure speelt Blue Star met Clemens Wenners sr. én jr. Voor alle fans 10 oktober 2015 Aanvang 20:15

Toegangsprijs € 15,00

 

 

 

No PressSure speelt Blue Star met Clemens Wenners sr. én jr.Bigband No PressSure zoekt de grenzen op wat betreft de bekende bigbandmuziek. De 18-koppige bigband gaat een nieuwe uitdaging aan en speelt Blue Star met als gastzangers Clemens Wenners sr. én jr.!

Over het algemeen speelt No PressSure de bigbandmuziek van de jaren dertig en veertig. Iedereen kent de nummers wel, want ze herleven op cd’s van Robbie Williams, Michael Bublé en nu ook Lady Gaga en Tony Bennet. Bekende nummers zijn Beyond The Sea, Straighten Up And Fly Right, My Way en New York, New York.

De bigband biedt graag iets extra’s bij een optreden. Zoals vorig jaar in het BON-theater toen zeven gasten konden laten zien wat ze in huis hadden. Daar heeft de bigband met Dayenne Stuyt  een geweldige zangeres aan overgehouden.

Dit jaar biedt de bigband met een samenwerking met Clemens Wenners sr. en Clemens Wenners jr. opnieuw iets bijzonders. Samen steken ze de nummers van Blue Star in een bigband-jasje. De beide heren Wenners hebben zich bereid gevonden om in deze set zang en gitaar voor hun rekening te nemen. En natuurlijk mag een sax-solo van Jeroen Woelders, saxofonist bij Blue Star en orkestleider van No PressSure, niet ontbreken.
http://www.nopresssure.nl

 
 

Ali B Je suis Ali  (LEESVOORSTELLING) uitverkocht

Let op, kaarten via een andere ticketsite (zoals giggotickets) zijn niet geldig. 

 

17 oktober 2015 Aanvang 20:15

Toegangsprijs € 15,00 

   
 

Ali B - Je suis AliHomo's vinden dat hij mee moet varen op de Marokkaanse boot tijdens de Gay Pride. Imams vinden dat hij vaker de islam moet prediken op TV. Nederlanders vinden dat hij de Marokkaanse jeugd moet aanspreken ‘want naar jou luisteren ze tenminste’. Politici vinden dat hij in het openbaar afstand moet nemen van IS.  Boze Marokkanen vinden dat hij een kaaskop is geworden. GeenStijl noemt hem valse Messias, linkse marionet en doortrapte weldoener. En zo zijn er allerlei groepen die precies weten wie Ali is en wat hij zou moeten doen.

‘Je suis Ali!’

Wat zou Ali's antwoord zijn?
Gaat hij heel hard huilen en om zijn moeder roepen?
Gaat hij schuimbekkend tekeer en spreekt hij fatwa's uit?
Rapt hij zijn critici helemaal aan gort?
Of gaat hij ze met humor te lijf?

In zijn nieuwe theatervoorstelling zien we eindelijk welke kant ‘Je suis Ali’ kiest.
http://alib.nl

 
 

De Partizanen De Partizanen

Winnaar van de Neerlands Hoop 2015

7 november 2015 Aanvang 20:15

Toegangsprijs € 15,00

   
 

De Partizanen

Droogkomische sketches met groot gevoel voor taal. Dat is het debuutprogramma van De Partizanen. Op 7 november zijn de winnaars van de Neerlands Hoop 2015, de prijs voor meest veelbelovend cabarettalent, te zien in het BON-theater in Medemblik.

 

De Partizanen: daar kun je maar beter bij geweest zijn. Kenners noemen het cabaret. De Partizanen noemen het een beweging. Een beweging waar je bij kunt horen. Dus kom en laat je overtuigen van de weldadige werking van een geheel verzorgd avondje Partizanië.

 

Merijn Scholten en Thomas Gast ontmoetten elkaar bij stand-up comedy collectief Comedytrain. Zij wonnen in 2013 de jury- en publieksprijs op het Leids Cabaret Festival, schreven voor Dit Was Het Nieuws en Spijkers met Koppen en maakten de tragikomische documentaire Alles voor een Lach.

 

 
 

Katinka Polderman Polderman tiert welig

28 november 2015

Aanvang 20:15

Toegangsprijs € 15,00

   
 

Katinka Polderman - Polderman tiert welig Onverstoorbaar * Gortdroog * Licht absurdistisch * Hilarisch en Ontroerend

Al ruim tien jaar geldt droogkloot Polderman als één van de best bewaarde geheimen van de Nederlandse en Vlaamse theaters. Toch maakte ze al vier voorstellingen vol vrolijk cynisme, subtiele lompheid, doortimmerde liedjes en hilarische oneliners.
En Polderman tiert welig voort, ook in dit vijfde programma. Niet met stemverheffingen en schreeuwerij, maar met krulletters, goed gerijmde liedjes en vakkundig afgewogen woorden. Want áls Polderman tiert, dan tiert ze welig.

We kennen Katinka Polderman allemaal van haar soms gevoelige, soms hilarische maar altijd virtuoze liedjes. “Polderman schrijft kleine, broze liedjes met een twist”, schreef De Standaard (***) . “Polderman zingt  liedjes op hoog light verse-niveau - virtuoos en vindingrijk”, aldus NRC (***).

http://poldermanie.nl

 
 

ZGAN Zure Mannen

 

18 december 2015
Aanvang 20:15

Toegangsprijs € 11,00 incl. bal na met consumptie 

   
 

ZGAN - Zure MannenEens in de 50 jaar staat er een cabaretgroep op die zó sprankelend, alert, scherp en origineel is, dat een bezoek aan deze heren een weldaad is voor lichaam en geest.

Tot die tijd zult u het moeten doen met de zure mannen van ZGAN.

Johan Blokker, Ed Sluiters en Michel van Ophem hebben hun tong weer in de azijn gedoopt. Werkelijk overal hebben zij een mening over. Of u die nu horen wilt, of niet.
Zure mannen.

Maar houd vol, stadsgenoten! Na het zuur komt het zoet.

http://www.zgancabaret.nl

 
 
Speelman en Speelman Lach het weg 9 januari 2016 Aanvang 20:15

Toegangsprijs € 17,50

   
 

Speelman en Speelman - Lach het wegAlleen muziek en humor kunnen ons redden, is het standpunt van de gebroeders Speelman en Speelman. In hun jeugd hadden ze al moeite om bij kleurplaten binnen de lijntjes te kleuren. En dat is nog steeds zo. Nu ze ouder worden, beseffen ze namelijk dat het niets uitmaakt of je wel of niet binnen de lijntjes blijft, want als de wereld wil dat je perfect bent, kun je ook niets anders doen dan aanhaken en het proberen weg te lachen. Ook in dit programma proberen ze met mooie liedjes en absurde scènes en een flinke dosis humor de wereld om hen heen te begrijpen.

http://www.speelmanenspeelman.nl

 
 
Kees Torn & Onno Innemee Eraf met dat dak! 6 februari 2016 Aanvang 20:15

Toegangsprijs € 15,00

   
 

Kees Torn & Onno Innemee - Eraf met dat dak!Als u Kees Torn en Onno Innemee niet kent, bent u Willem Dijkstra uit Goirle en woont u onder een steen. Verder weet iedereen dat zij de twee dikste pijlers onder het hedendaagse cabaret vormen en elkaar al 20 jaar aanvullen en royaal bijschenken. Al stonden zij met slechts één programma allebei op de planken, is nu hun elfde project in de maak. Daartoe namen zij een selectie uit verloren gewaand materiaal van Albert Mol en gooiden dat weg voor het in verkeerde handen zou vallen.

Beide heren hebben de lach aan hun kont hangen, dus dat zit wel snor. Behalve hilarisch zal hun programma wetenschappelijk zijn, origineel, innemend, opzienbarend, tegendraads, muzikaal, schrijnend, indringend, onvergetelijk, nostalgisch, botergeil (geen echte boter), beschaafd, bescheiden en prijswinnend.

De gebundelde krachten leverden al een Poelifinario op en bijna een Neerlands Hoop. Vanaf 2016 vertonen zij zich samen, in het volle licht, met alle gevolgen van dien.

 
 
Oeloek OpSchmùck

27 februari 2016 Aanvang 20:15

Toegangsprijs € 15,00

  Oeloek - OpSchmùckDe viermansformatie maakte de afgelopen seizoenen naam met fysiek cabaret waarin ontroerende, intieme momenten worden afgewisseld met spectaculair theatervuurwerk. Volgens de Volkskrant is er, ruim tien jaar na Waardenberg & De Jong, weer een groep met dezelfde agressie, fysieke kracht en scherpe humor. Met hun krankzinnige cabaretstijl laat Oeloek een wereld zien waarin mensen elkaar maar niet kunnen verstaan. De personages blinken uit in onmacht en miscommunicatie, maar worden met zoveel precisie en mededogen neergezet dat je als publiek ontroering, plaatsvervangende schaamte, verbijstering of een schaterlach ervaart, en op de beste momenten allemaal tegelijk. (Het Parool)
OpSchmùck is een voorstelling over te veel franje, overbodige versiering, loze beloftes en alles wat de inhoudsloosheid in deze wereld maskeert. In een tijd waarin alles verkoopbaar is en aan de man gebracht moet worden, komt Oeloek met: nu al de meest legendarische theater-mega-hit-sensatie van het seizoen!*
*Mocht Oeloek op de één of andere manier niet aan deze beloften kunnen voldoen, dan wordt het gewoon weer een avond vol absurde situaties, bizarre teksten, verrassende wendingen, halsbrekende toeren en een hoop zooi.
Oeloek bestaat uit: Kevin Jolly, David Meijer, Jantijn Prins en Carlijn van Rij. Wat Oeloek maakt is tragikomisch, het is absurd en het is onbeschrijflijk grappig.
http://www.oeloek.nl
   
 

Matroesjka Eeuwig Vlees

 

12 maart 2016 Aanvang 20:15

Toegangsprijs € 15,00

 

Matroesjka - Eeuwig VleesJihad-sletjes. Botox-bejaarden. Doorgesnoven goochelaars. Verontrustende datingshows. In Eeuwig Vlees speelt Matroesjka alsof hun leven ervan afhangt. Wat kun je anders? Het is tenslotte eten of gegeten worden. Met rauwe humor, schrijnende sketches en sappige technobeats draait Matroesjka alles en iedereen door de gehaktmolen. Hun personages zetten je wereld op z'n kop en hun spatzuivere zang brengt je gegarandeerd in hemelse sferen. Eeuwig Vlees is een bloedstollende voorstelling die botten kraakt, harten smelt maar bovenal onsterfelijk grappig is. Matroesjka is klaar voor de slacht.

Matroesjka (Lisa Loeb en Janneke Rinzema) is hét technocabaretduo van Nederland. Op beestachtige wijze wonnen ze in 2014 de Publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. "Ronduit grappig!", keurmerkte het NRC Handelsblad de twee. "Zeer muzikaal en zeer intelligent", schreef de Volkskrant. De Telegraaf ging helemaal tot op het bot en riep ‘dit energieke en eigenzinnige duo’ uit tot grote cabaretbelofte.

http://www.matroesjkaspeelt.nl

   
 
Kasper van Kooten Bonte Avond  16 april 2016 Aanvang 20:15

Toegangsprijs € 17,50

  Kasper van Kooten - Bonte AvondDe Bonte Avond, wie maakte hem niet mee? Kasper was met vijf vriendjes de Dolly Dots, op knakkende naaldhakken en in schurende visnet-panty’s. Ze waren elf. De andere vijf hebben na dat hoogtepunt nooit meer opgetreden, maar Kasper nog iedere avond. Waarom toch? Wie wil hij nog steeds een keer zijn? In zijn eerlijkste Bonte Avond ooit geeft Van Kooten antwoord, dansend en zingend op zijn muziek van de 80’s naar nu. En dat werkt op de lachspieren en traanzakjes.
 Vermakelaar Kasper van Kooten maakt muziek, schrijft romans en speelt in televisieseries en films. Over zijn laatste theaterprogramma Karakters (2014) werd lovend geschreven:
 “De voorstelling onderstreept ook nog maar eens hoe productief en vernieuwend Kasper van Kooten de laatste jaren bezig is. Voor zo veel creativiteit kun je alleen maar een diepe buiging maken”, aldus de Volkskrant. (*****)

Sponsors

Commandeur accountants & adviseurs
Remax action Goedegebure
 
Novitaz
Hotel Medemblik
De Raad Reinders
EP: Beerepoot

Nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste voorstellingen.

© BON Theater 2019.
Aan de inhoud op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.