Programma 2010 - 2011

Paulien Cornelisse Hallo Aarde 11 september 2010 € 15,00
   
 

Paulien Cornelisse - Hallo AardeIn haar nieuwe voorstelling Hallo Aarde houdt Paulien Cornelisse zich bezig met haar specialiteit: het analyseren van het vaak opmerkelijke gedrag en taalgebruik van de mens en van zichzelf. Ook dieren moeten aan haar grondige analyse geloven. Waarom heeft de teek zo’n passief-agressieve jachttactiek? Het is een vraag waar Cornelisse graag een antwoord op zoekt. Verder is het hoogtijd voor het definitieve woord over de driekwartbroek, en wordt het mannetje op het bord bij het stoplicht aan een diepteanalyse onderworpen. 

Kortom: in “Hallo Aarde” wordt onmisbare informatie verstrekt waar u de rest van uw leven iets aan kunt hebben.

Paulien Cornelisse stond in 2007 in de finale van het Leids Cabaret Festival en nog datzelfde jaar ging ze met succes in première met “Dagbraken”. Een voorstelling waar de pers lovend over was. “Knap, boeiend en origineel. We hebben er een echte belofte bij. Een intrigerende cabaretière die diepgang op een kolderieke manier kan verkopen”, aldus de Volkskrant. 

Paulien Cornelisse is niet alleen als cabaretière succesvol, maar ook als schrijfster. Van haar eerste boek “Taal is zeg maar echt mijn ding”, werden er meer dan een kwart miljoen verkocht, en het stond onafgebroken in de bestsellerlijst.

Nieuwsgierig? 
www.pauliencornelisse.nl

 
 
Brokstukken Three Times a Lady 2 oktober 2010 € 16,00
   
 

Brokstukken - Three Times a LadyNa “Doggy Punch” en “Rode Dwerg” brengt Brokstukken nu de voorstelling “Three Times a Lady”. En dit keer vonden ze het niet meer dan eerlijk om ook drie vrouwen bij hun show te betrekken en dus volgden er uitgebreide audities. Helaas konden Arjan, Chris en Korneel geen enkele vrouw op ook maar een greintje humor betrappen. De conclusie: vroeger was inderdaad alles beter want ook in de tijd van Shakespeare werden alle rollen door mannen gespeeld. En dus moeten ze het gewoon weer helemaal zelf doen. 

Cabarettrio Brokstukken slaagde er met hun eerdere voorstelling “Doggy Punch” en “Rode Dwerg” in om een geheel eigen stijl neer te zetten en daarmee iets nieuws aan het Nederlands cabaret te voegen. Dat blijkt ook uit “Three times a Lady”, een voorstelling waarin de drie heren van Brokstukken een onzinparade brengen die zijn weerga niet kent. 
Arjan Smit, Chris King Perryman en Korneel Evers ontmoetten elkaar op de acteursopleiding in Utrecht. Hoewel ze ogenschijnlijk niets met elkaar gemeen hadden, werden ze al gauw vrienden met een gezamenlijke missie: samen een groep oprichten. Met succes, want in februari 2005 stonden ze in de finale van het Leids Cabaretfestival

Nieuwsgierig? 
www.brokstukken.nl

 
 
Peter Faber Caveman (reprise) 23 oktober 2010 € 15,00
   
 

Peter Faber - Caveman (reprise)“Caveman” is een hilarische comedy over het eeuwige verschillen tussen mannen en vrouwen en over hoe dat allemaal is begonnen in de tijd van de Holleman, we hadden verschillende beroepen: Mannen waren jagers en vrouwen waren sprokkelaars, en dat beïnvloedt nu nog steeds ons leven van alledag. Mannen willen winnen, stinken en luisteren niet. Mannen kunnen maar één ding tegelijk, hakken knopen door, zijn gevoeliger, lopen hun pik achterna en zijn egoïsten. Mannen zijn gewoon anders.

Vrouwen kunnen samenwerken, hebben wel 85 nee 90 erogene zones en hebben meer verbindingen tussen de linker en rechter hersenhelft. Vrouwen kunnen meer dingen tegelijk, zijn gek op details, willen praten, houden van complimenten en krijgen energie van winkelen. Daarnaast is het huis van de vrouw. Dus vrouwen zijn gewoon anders.

Caveman is de langstlopende onemanshow in de geschiedenis van Broadway en is een wereldwijd fenomeen. Het wordt gespeeld in meer dan 30 landen. Peter Faber speelt zijn versie al een aantal seizoenen met veel succes in de Nederlandse theaters. 

De pers over Caveman: Weergaloos spelende Peter Faber. Tijdens deze eerste Caveman schateren wij om alle herkenbare lekkere clichématige strubbelingen tussen man en vrouw. (Algemeen Dagblad). 

Faber heeft de gave om totaal ongedwongen met de tekst om te gaan en de woorden naar zijn hand te zetten als hij en passant nadoet hoe een vrouw het liefst wordt gestreeld dan is elke beweging raak. (De Volkskrant)

Nieuwsgierig?
www.decaveman.nl


Deze voorstelling wordt gesponsord door MES

 
 
Katinka Polderman Polderman Tuigt Af 13 november 2010 € 15,00
 

 

 

Katinka Polderman - Polderman Tuigt AfKatinka Polderman maakte een vliegende start in cabaretland. Pers en publiek waren laaiend enthousiast over haar voortellingen “Polderman” en opvolger “Polderman Kachelt” door. De laatste werd zelfs genomineerd voor de VSCD Cabaretprijs Neerlands Hoop.

En nu is er de derde; “Polderman Tuigt Af”. Lachend kijkt Polderman naar de opsmuk om zich heen en vraagt zich af: “Is dit nou normaal?” Tijd om de boel eens flink af te tuigen. Tijd om de chaos terug te brengen tot overzichtelijke, menselijke proporties. Met de ronkende shovel en de zachte plumeau, met de Franse slag en gezond Zeeuws verstand. Met de gratie van een havenarbeider en het karakter van een goed biertje: stevig in het begin, daarna prikkelend en met een zachte, verfrissende afdronk.

De pers over Katinka Polderman: Uiterst geestig zijn ook weer haar liedjes, waarin ze de taal hulde brengt met gortdroge humor en rationele observaties vol zelfspot over haar eigen penibele situatie. (Algemeen Dagblad)

“Ze is een meester in absurde gedachten. Uit haar gitaarliedjes (simpele akkoorden en gekke teksten) blijkt haar liefde voor taal.” (De Volkskrant) 

Nieuwsgierig? 
www.katinkapolderman.nl

 
 
Luider & Van Donselaar Klittenband 27 november 2010 € 15,00
   
 

Luider & Van Donselaar - KlittenbandLuider en Van Donselaar blijven zichzelf trouw, ook in hun derde avondvullende programma 
“Klittenband”, waarin zij weer geraffineerd balanceren op de rand van cabaret en revue.

Dol, dwaas, hilarisch, serieus en ook zeer ontroerend, maar altijd uitermate komisch. 
Zij verzinnen geen teksten, maar bekijken, beluisteren en analyseren alle informatie die het dagelijkse leven hen schenkt en die hen schokt. Als geen ander weten beide dames herkenbare situaties te bewerken tot meeslepende sketches, scènes en liedjes. 

Met vragen als: Haal ik diamant met ster bij buikdans? Halen Tamara en Bianca de finale van de X-Factor? Heeft een huwelijk een houdbaarheidsdatum? Schuilt in iedere vrouw een Grieks drama? En: Hebben vrouwen van stand ook klittenband?

Op verzoek terug in het BON-theater!

Nieuwsgierig?
www.luiderenvandonselaar.nl

 
 
André Manuel Leve de Man van de SVP! 18 december 2010 € 15,00
   
 

André Manuel - Leve de Man van de SVP!Er zijn er veel die zeggen, dat ze zeggen wat ze denken. Er zijn er weinig die dat ook echt doen. André Manuel is een van die weinigen. Hij durft tegen zere benen aan te schrijven en vol de onderbuik binnen te zingen. Hij analyseert en hij banaliseert. Hij fileert en hij filosofeert. En laat zijn publiek dankbaar naar adem happen.

In zijn twaalfde voorstelling “Leve de Man van de SVP!” gaat André Manuel opnieuw de grenzen van het theater verkennen. Ditmaal als Jan Kwakman, zelfbenoemde Nieuwe Leider van dit Land, die vanuit zijn thuishaven Volendam het schitterende Nederland aan zijn voeten krijgt. Het is een soort van revue maar dan zonder ballet. Het is een soort van ballet maar dan zonder tutu. 

De “SVP” staat voor Soort Van Pim en in Jan Kwakman zien een heleboel Nederlanders hun gedroomde sterke man terug. Jan Kwakman zal het politieke landschap een hele grote beurt gaan geven. Omdat iemand het moet doen. En dat allemaal onder het motto: Leve de Man van de SVP! Een hele zieke geest in een gezond lichaam. Komt allen in sportkleding. 

Nieuwsgierig? 
www.maneman.nl

 
 
Schudden Noorderzon 8 januari 2011 € 16,00
   
 

Schudden - NoorderzonWij zijn Emiel de Jong en Noël van Santen. Wij zijn Schudden. Na ons kunt u de wereld weer aan, eh....voor even dan.

Deze wereld is namelijk onvolmaakt en dat doet pijn. Om die pijn te bestrijden kunt u terecht bij psychologen, psychiaters, haptonomen en de apotheker. U kunt zoeken naar uw goeroe of online coach. Of doorbreek de lijn en de pijn met uw dierbaren aan de hand van een familie-opsteller. U verliezen in uw werk tot u er dood bij neervalt, kan een optie zijn. En drugs en alcohol zijn zeer beproefd en hun werking is gegarandeerd verdovend. 

Schudden biedt de oplossing die u écht nodig heeft. “Vluchten kan weer, wij weten hoe, vluchten mag en wij weten waar naar toe. Pak uw koffer en volg ons. Wij wijzen u de weg. Sterker nog, we gaan met u mee. Wees op tijd in het theater. We vertrekken met de noorderzon.”

Noorderzon is een tragikomisch programma vol herenigingen en verbrekingen, vol afscheidsrituelen en open armen die ontvangen, vol volmaaktheden en schrijnende tekortkomingen. 

Nieuwsgierig? 
www.schudden.nu

 
 
Niels van der Gulik Onstuimig

29 januari 2011 € 15,00

   
 

Niels van der Gulik - Onstuimig Onstuimig, zo kun je het leven van Niels van der Gulik wel aardig omschrijven. Vijf jaar geleden verkocht hij alles wat hij had en vertrok met de Noorderzon. Impulsief, totdat hij in 2006 voor een betaald optreden in Spanje werd gevraagd en bedacht dat hij daarmee zijn brood wilde gaan verdienen. 

Na vier jaar onophoudelijk muziek maken, vele optredens, drie theatershows, een toneelstuk en drie verschillende bands is het nu tijd voor een meer gerichte focus. Hij formeerde in 2009 een totaal nieuwe band, studeerde een geheel nieuw repertoire in en legde zich volledig toe op het schrijven van nieuw materiaal. 

Het resultaat: Niels heeft zijn eigen rode loper voor hem uitgegooid. Hij gooit zichzelf weer in het diepe. Er ligt een hele nieuwe wereld voor zijn voeten. Welke wereld zal het worden? Zal de onstuimigheid ook doorwerken in de muziek die hij wil gaan maken?
Laat u verrassen met een heerlijke avond Nederlandstalige muziek. 

Nieuwsgierig? 
www.nielsvandergulik.nl

 
 
Enge buren Drie Zielen, Eén Gedachte? 19 februari 2011 € 17,00
   
 

Enge buren - Drie Zielen, Eén Gedachte?Enge Buren staat garant voor muzikaal cabaret van ongekende kwaliteit. Prachtige meerstemmigheid, veelzijdige instrumentbeheersing en aanstekelijk enthousiasme. Naast eigen composities lenen ze bekende popnummers en geven daar met absurdistische teksten en arrangementen een eigen draai aan. Lenigheid van lijf, vingers en stembanden!

In hun derde programma Drie Zielen, Eén Gedachte steken Bob, Bep en Bram de koppen bij elkaar, want ‘Three is the magic number!’. De drie B’s gaan op zoek naar hun drie-eenheid. wordt deelgenoot van een zoektocht van drie mannen naar eeuwige muzikale roem. 

Dat dit zal leiden tot hilarische, humoristische en ontroerende situaties moge duidelijk zijn. 
Maar, komen onze helden daadwerkelijk tot de gewenste drie-eenheid of zaait het juist verdeeldheid? Met andere woorden; een muzikale, energieke, chaotische doch harmonieuze en zuivere explosie van bijna 75 liedjes in één show. 

Nieuwsgierig? 
www.engeburen.nl

 
 
Beatrice van der Poel Hard en Hoofd 12 maart 2011 € 16,00
   
 

Beatrice van der Poel - Hard en HoofdOp het kruispunt gaat ze instinctief naar links, ze aarzelt, nee naar rechts... of toch rechtdoor? Haar hart juicht ja, haar hoofd zegt nee en met haar volle verstand verkoopt ze haar ziel aan de duivel. Spijt? Bestaat niet. Er is geen weg terug. Het leven lonkt! Geniet! Met een hard hoofd… 

Beatrice van der Poel zingt ontroerend, ontluisterend en soms behekst. Lyrisch en recht voor z’n raap. Vol scherpe melancholie. Haar songs vol soul en blues gaan over keuzes maken, dubbellevens en de weg kwijt zijn, maar ook over het grote geluk, de razernij en vervoering. Auteur Thomas Verbogt schreef theaterteksten waardoor Hard en Hoofd niet zomaar een theaterconcert is maar een literair muzieklandschap. 

De Volkskrant schreef over Beatrice van der Poel: “Sensuele rockstem met randje zielepijn. (...) een mooie vrouwelijke tegenhanger van Huub van er Lubbe.” TV Krant deed daar nog een schepje bovenop. “Beatrice van der Poel is misschien wel het best bewaarde geheim van de Nederpop.”

Nieuwsgierig? 
www.beatricevanderpoel.nl

 
 
Vincent Bijlo Verlicht 2 april 2011 € 15,00
   
 

Vincent Bijlo - VerlichtEén van de artiesten die we al vaker in het BON-theater mochten begroeten, is cabaretier Vincent Bijlo. Blij zijn we dat hij - nu hij twintig jaar in het vak zit - terugkeert naar Medemblik. 

Natuurlijk was het de bedoeling dat hij dat zou doen met een jubileumprogramma, maar het leven van Vincent liep even net iets anders. Hij ging fietsen en dat bracht hem, langs allerlei paden in zijn hoofd en via de Djembé en de lachcursus, naar het pad van de verlichting. 

Na het succes van zijn voorstelling Mijn Laatste Sigaret is Vincent er daarom nu met zijn nieuwe programma Verlicht waarin hij opnieuw ijzersterk en op dreef is. Scherpe observaties en prachtige, zelf geschreven, nummers vormen de basis voor een programma wat het verdient om in de schijnwerpers te staan. Laat u verlichten door Vincent Bijlo!’

Nieuwsgierig?
www.vincentbijlo.com

 
 
Charlotte Lap Bambibenen 16 april 2011 € 15,00
   
 

Charlotte Lap - BambibenenWat doe je als je volledig op je bek gaat? Niet bewegen en wachten tot het over gaat. Maar als de pijn niet weg gaat, moet je je toch maar weer bezig gaan houden met het leven. Met het fileprobleem, met het verschil tussen Hema en V&D personeel, met hoe de perfecte latte machiato te bestellen. 

Lachen om je onvermogen. En je talent voor styling gebruiken om je gevoel te customizen. Jezelf voeden, met muziek, met liefde. Omdat het leven lokt. Op je benen gaan staan, ook al glijden ze steeds onder je vandaan. Om je heen kijken en zien dat je niet de enige bent. Maar wel uniek. 

Dat is wat Charlotte Lap doet in haar voorstelling “Bambibenen”, haar eerste solovoorstelling nadat ze al alle hoeken van het theater heeft gezien. Na haar afstuderen aan de Academie voor Kleinkunst speelde ze toneel en stond ze in verschillende muziektheaterproducties en musicals. Ook stond ze een aantal jaren op het podium met Hakim Traidia, een periode waarin ze zich ontwikkelde als tekstschrijver. 

Bambibenen, een voorstelling voor volwassenen al doet de titel anders vermoeden, is met veel plezier en liefde gemaakt door Charlotte Lap , regisseur Andre Veltkamp en Frans Akkerman (muziek en techniek). 

Nieuwsgierig? 
www.charlottelap.nl

 
 
Dolf Jansen Als ik het niet doe doet niemand het 14 mei 2011 € 15,00
   
 

Dolf Jansen - Als ik het niet doe doet niemand hetHet BON-theater sluit het seizoen veelbelovend af met Dolf Jansen. Deze rasartiest nadert zijn 25 jarig jubileum en heeft nog steeds (bijna) al zijn haar en een lichaam waar menig dertiger zachtjes van moet huilen. 

Zijn voorstelling “Als ik het niet doe doet niemand het” gaat snoeihard aantonen waarom Dolf het doet, wat er moet gebeuren, waarom dat niet gebeurt, wiens schuld dat is en waar het uit gaat komen, als het zo doorgaat. Lees die laatste zin gerust nog een keer: “Als ik het niet doe doet niemand het” gaat snoeihard aantonen waarom Dolf het doet, wat er moet gebeuren, waarom dat niet gebeurt, wiens schuld dat is en waar het uit gaat komen, als het zo doorgaat. 

Cabaret met een grote H, stand up zonder vangnet, poëzie die pijn mag doen, improvisatie tot op het balkon en hier en daar een kwinkslag. Omdat niemand anders het doet! 


Nieuwsgierig? 
www.dolfjansen.com

Deze voorstelling wordt gesponsord door Accres

 
 
     
     

Sponsors

Commandeur accountants & adviseurs
Remax action Goedegebure
 
Novitaz
Hotel Medemblik
De Raad Reinders
EP: Beerepoot

Nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste voorstellingen.

© BON Theater 2019.
Aan de inhoud op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.