Programma 2009 - 2010

Kees Torn Einde verhaal 12 september 2009 € 15,-
   
 

Kees Torn - Einde verhaalBij zijn vorige programma dacht Kees Torn dat hij was uitgeluld, maar niets bleek minder waar. De dood werd zijn redding in Dood en Verderf, zijn beste programma tot dan toe. De voorstelling kreeg bovendien de Poelifinario 2007, dé bekroning op het werk van Kees Torn.

Nu is er dan zijn achtste voorstelling: Einde Verhaal. Die titel klinkt verontrustend, want is dit dan zijn laatste programma? "Dat denk ik elke keer, de eerste keer al. En elke keer denk ik: laten we er maar het beste van maken. Wat valt er nog te vertellen? En gaat het niet telkens over hetzelfde? Maar misschien moet je alles wel acht keer zeggen voordat men merkt dat je in herhaling valt. Nu ben ik een stapje verder en denk ik niet meer dat dit mijn laatste programma is. Het is mijn op een na laatste. En wie weet hoe ik er over tien programma's over denk?"

Einde Verhaal is een voorstelling zoals we dat van Kees Torn gewend zijn. Het programma barst van de prachtige zinsneden, ingenieuze rijmschema's, briljante liedjes en slimme woordspelingen. Daarmee toont Torn al aan dat het nog lang geen 'einde verhaal' is.

NRC Handelsblad over Einde Verhaal: "Elk lied wemelt van de fonkelende zinnetjes en de onverwachte wendingen die een gevoelig nummer opeens grappig maken of andersom. Een hoogtepunt is het liefdeslied dat in één handomdraai verandert in een gereformeerd gezang van kwezelachtig allooi."

Website

Trailer

 
 
Bigband No Pressure ft. Frank Sinatra. 26 september 2009 € 12,50,-
   
 

Bigband No Pressure  ft. Frank SinatraEen optreden met No PressSure Bigband is altijd weer een feest. Het repertoire bestaat uit een mengsel van klassiekers van Count Basie, Glenn Miller en Duke Ellington, moderne nummers van Robbie Williams en Michael Bublé én eigen arrangementen van orkestleider Jeroen Woelders, die inmiddels zijn sporen in de muziekwereld ruim verdiend heeft.

De No PressSure Bigband bestaat 12,5 jaar en dat is reden voor een heel bijzonder optreden. Speciaal voor dit jubileum heeft de bigband een speciale Frank Sinatra-set ingestudeerd. En dat laat oude tijden herleven. Meezingen met de grote hits van The Voice is deze avond uiteraard toegestaan. 

Nieuw bij No PressSure is de uit Haarlem afkomstige bassist Otto de Boer die de bigband een heerlijk jazzy geluid geeft. Samen met Dick Ritsma op piano en Sander van Woerkom op drums zijn zij een prettige steunpilaar voor de band De altijd uitstekend spelende blazerssectie maakt het feest compleet.

Website

 
 
Harry Sacksioni De Sacksioni methode 10 oktober 2009 € 17,50
   
 

40 jaar meestergitaristHarry Sacksioni – De Sacksioni Methode

Met zijn soloprogramma De Sacksioni Methode viert Nederlands belangrijkste gitaarvirtuoos en Edison winnaar Harry Sacksioni dat hij 40 jaar - niet één seizoen uitgezonderd (!) – op het podium staat. In dit jubileumprogramma staat deze bron aan ervaringen uiteraard centraal en belicht hij in vogelvlucht zijn imposante muzikale carrière, inclusief zijn nieuwste werk. Dat doet hij aan de hand van zijn anekdotenboek ‘Dat Kunnen Ze Allemáál Wel Zeggen!’ met intrigerende inkijkjes in situaties uit zijn leven als topgitarist. Aan bod komen -afgezien van zijn nieuwste werk- composities uit al zijn 25 platen en cd’s, waaronder nummers van zijn allereerste plaat zoals Elixer, Meta Sequoia en Huiswaarts, het legendarische Vensters, Masai Mara en zijn betoverende en swingende bewerking van Steve Wonders  I wish. In De Sacksioni Methode voegt Harry een extra dimensie toe door het gebruik van beeldmateriaal uit zijn televisieverleden en zal een aantal filmpjes te zien zijn die hij ooit bij zijn composities gemaakt heeft.

Website

Trailer
 
 
Jeroen Zijlstra Liefde & Dorpsgevoel 7 november 2009 € 17,50
 

 Uitverkocht

 

Jeroen Zijlstra Liefde & DorpsgevoelJeroen Zijlstra was de afgelopen jaren al zeer regelmatig in het BON-theater te zien en ook dit seizoen komt hij naar Medemblik. Zijn nieuwe programma Liefde & Dorpsgevoel is een mix van Hollandse blues, Nederlandstalige jazzy popsongs en gevoelige ballades.

In deze voorstelling vormen onrust, pijn, ontrouw en afscheid de wrange basis voor prachtige nummers. Ongepolijst en rauw sijpelt het via de onderbuik door naar het hart. Hollandse blues; met hier en daar een golfje hoop. Beschreven door Zijlstra vanuit zijn riante, pas verbouwde studio in het rijke Durgerdam, uitkijkend over de groene rafelranden van de stad.

Ruwe bolster, blanke pit dat is Jeroen Zijlstra. Een stoere man met, zoals de Volkskrant het omschreef, een markante stem: doorleefd, bijna hees, maar toch ook breekbaar.

Inmiddels zijn er zeven cd's uitgebracht en heeft de formatie een duidelijke plek in de muziek- en kleinkunstwereld. In 2002 kreeg Zijlstra de Annie M.G. Schmidtprijs voor het nummer Durgerdam slaapt.

Website

Trailer

 
 
Niet Schieten Nymfomannen (16+) 21 november 2009 € 15,-
   
 

Niet Schieten Nymfomannen (16+)Met hun vorige programma Loverboys hebben de heren van Niet Schieten! indruk gemaakt. De pers was unaniem lovend. De Spits maakte melding van een 'briljante voorstelling' en De Volkskrant vond zelfs dat Niet Schieten! 'in aanmerking kon komen voor de (nog niet bestaande) prijs voor de spannendste opening en het meest verrassende slot van een cabaretvoorstelling'.

Toch willen de mannen hun excuses aanbieden, zo valt te lezen op hun website. In Loverboys zijn ze namelijk te ver gegaan. Ze hebben u voorgelogen, gemanipuleerd, gechanteerd, bedreigd en afgeperst, om zo hun eigen lusten te kunnen botvieren en hun behoeften te bevredigen. Hiermee hebben zij de speciale band, die zij met u hebben, op het spel gezet.

Daarom krijgt het in Nymfomannen (16+), het nieuwste programma van Erik Jobben, Arend Edel en Maarten Hennis, voor het zeggen. U bepaalt het verloop van de avond en welke zintuigen er geprikkeld worden. De heren gaan voor u door het stof. Verleidelijk, toch?

Maarten Hennis, Erik Jobben en Arend Edel vormen al vijftien jaar cabaretgroep Niet Schieten!. In 1994 wonnen ze het Cameretten Festival. Sindsdien staan ze samen op het podium. Omdat het leuk is en omdat ze niet zonder elkaar kunnen. "We zijn tot elkaar verdoemd. Zonder elkaar kunnen we niets."

Website

 
 
Silvester Zwaneveld Silvester alone 19 december 2009 € 15,-
   
 

Silvester Zwaneveld Silvester aloneIn Silvester Alone geeft Silvester zich volledig bloot, maar hij houdt zijn kleren aan. Hij vertelt een persoonlijk verhaal waar toch iedereen zich in zal herkennen.

Een verhaal met confrontaties: "Vrienden zeggen vaak tegen mij dat ze mij cynisch vinden. Maar daar lach ik om." Een verhaal met een twist: "Ik heb me vandaag helemaal volgepropt met gehaktstaven. Ik heb gisteren namelijk niet gegeten en vandaag heb ik een balansdag." Een verhaal met observaties: "Ik snap niet dat politici hun werk zo moeilijk vinden, zelfs dronken mannen weten de wereldproblematiek binnen een half uur op te lossen." Een verhaal met waarheden: "Vrouwen kunnen krijgen wie ze willen en mannen willen wie ze kunnen krijgen." Een verhaal met persoonlijkheid: "Het huwelijk van mijn ouders was echt een dag om nooit te onthouden." Kortom een verhaal over hemzelf. Zonder poespas, zonder décor en zonder Arie

Silvester Zwaneveld vormde twaalf jaar lang een duo met Arie Koomen maar kiest nu zijn eigen weg. Met succes. Ook 'Alone' weet Silvester zijn zaal en de pers te boeien. "Als Silvester de persoonlijke onderwerpen aansnijdt, verandert de cabaretier van een vrolijke grappenmaker in een bloedstollende verteller. Ga hem zien!"

Website

Trailer

 
 
Speelman & Speelman Thuis 9 januari 2010 € 15,-
   
 

Speelman & Speelman ThuisAls twee broers indruk maken met hun eerste voorstelling, dan is er haast niets mooiers denkbaar dan ze terugkomen met hun tweede programma. Dat geldt zeker ook voor Daan en Joost Speelman.

Dit seizoen komen Speelman & Speelman terug naar het BON-theater met hun tweede cabaretprogramma THUIS. In deze voorstelling komt één van de broers terug van een lange wereldreis. Trots dat hij zoveel heeft meegemaakt. De andere broer is thuis gebleven, maar is ook trots, misschien nog wel trotser op wat hij heeft bereikt toen zijn broer op reis was. Grote vraag is hoe het nu verder moet. Lukt het ze zich weer samen thuis te voelen of niet? Het resultaat is een zoektocht vol van absurde scènes, pittige crosstalks en verrassende liedjes.

De Gelderlander over Speelman en Speelman: "Licht chaotisch. Zo kan je de twee broers - Daan en Joost het best omschrijven. Maar het is een publiek geheim dat met die handicap uitstekend cabaret te maken valt."


Website

Trailer

 
 
Begijn Le Bleu Flamingo's in de polder

30 januari 2010 € 15,-

   
 

Begijn Le Bleu Flamingo's in de polderIn Flamingo's in de Polder wordt Begijn Le Bleu met flinke tegenzin meegesleurd naar de rand van de samenleving. Hij vertelt en speelt zijn verhaal en dat van een aantal mensen wiens enige thuis hun stamcafé blijkt te zijn. In bedrieglijke eenvoud en met zin voor absurditeit speelt Begijn deze vaak vreemde vogels, zonderlingen die het zout der aarde blijken. Flamingo's in de Polder is een evenwichtsoefening tussen humor en tragiek. Eigenzinnig en niet vrijblijvend.

Begijn Le Bleu zette zijn eerste stapjes in het cabaret in 1999 met zijn programma Tante Tiet. Het bezorgde hem een plaatsje in de finale van het Humorologieconcours in 2000. Daarna volgden De Aardsengel, De prins op het witte paard en een overwinning op Camerettenfestival.

De Standaard over Begijn Le Blue: "Flamingo's in de Polder is niet enkel een erg mooie voorstelling, het is ook een boeiend maatschappelijk experiment."

Website

 
 
Maarten van Roozendaal Zonder vrienden 20 februari 2010 € 15,-
   
 

Maarten van Roozendaal Zonder vriendenIn 2008 won Maarten van Roozendaal de Poelifinario, de prijs voor de meest indrukwekkende voortstelling van het seizoen. Ook zijn nieuwe programma is weer veelbelovend, want Van Roozendaal neemt alleen genoegen met het allerbeste.

In zijn jongste programma Zonder vrienden is het tijd voor bezinning. Zonder vrienden, terug naar de basis. De liederen zoals ze ooit geschreven zijn, voor een man, een piano en een stem. Eenvoudig van opzet, overdonderend in uitvoering. Een blauwdruk van het werk waarmee hij de afgelopen vijftien jaar door Nederland toerde, met een tipje van de sluier over waar hij op dat moment mee bezig is.

De Volkskrant over Maarten van Roozendaal: "Hij weet zijn publiek anderhalf uur op te tillen en niet meer los te laten."

Website

Trailer

 
 
Stenzel, Kivits & Menders Concerto Tricolore
13 maart 2010 € 15,-
   
 

Stenzel, Kivits & Menders Concerto Tricolore Wat is de overtreffende trap van The Perfect Concert part II? Stenzel & Kivits & Menders weten het antwoord: Concerto Tricolore. Met wederom klassieke muziek zoals u het nog nooit eerder zag. Humor en klassieke muziek versmelten op een heerlijke manier. Verrassend origineel maar altijd herkenbaar.

In Concerto Tricolore krijgt het concert een nieuwe dimensie met de aanwezigheid van een tweede tenor, mister Menders. De eerste indruk op het podium: hier gaan we niet mee lachen, de heren gaan alleen voor het resultaat. Maar gaandeweg het concert dwingen fenomenale onhandigheden en meesterlijke fouten deze 3 kompanen het beste uit zichzelf te halen en krijgt menig klassiek thema een onverwachte komische inhoud zonder aan muzikaliteit in te boeten.
Gewapend met een creatieve geest en een gezonde dosis droge humor worden er uitstapjes gemaakt naar de folklore en jazz en zijn cabareteske improvisaties niet te vermijden.
Een komische voorstelling vol fysiek en muzikaal stuntwerk geschikt voor een breed publiek.

Stenzel, Kivits & Menders bestaat uit Tiny van den Eijnden, Wilbert Kivits & Joost Manders.
Drie heren die hun sporen in het genre Muziek & Humor, het genre dat men kent van o.a. Mini & Maxi, Hans Liberg en de Nieuwe Snaar, ruimschoots hebben verdiend. Menig liefhebber kijkt dan ook met veel voorpret uit naar dit nieuwe programma.

Website

Trailer

 
 
Richard Groenendijk Terug bij af 27 maart 2010 € 15,-
   
 

Richard Groenendijk Terug bij afTime flies when having fun! Zes soloprogramma's, een hoofdrol in Les Misérables, verschillende theater- en tv- producties, columns, een eigen radioprogramma en een rol in een speelfilm. Groenendijk zit tien jaar in 't vak en dat viert hij met Terug bij af, een show met hoogtepunten uit zijn zes soloprogramma's.

Hilarische verhalen, snelle oneliners, scherpe observaties, improvisaties en hartverscheurende nummers wisselen elkaar af. Terug bij af is één groot feest voor zijn trouwe fans en een spoedcursus voor diegenen die Richard Groenendijk nog niet kennen. Dit is net wat we nodig hebben in tijden van crisis: Richard Groenendijk, dé theatertip van dit seizoen.

Website

 
 
Dames voor na vieren Koude kermis 10 april 2010 € 15,-
   Uitverkocht
 

Dames voor na vieren Koude kermisIn hun derde spiksplinternieuwe programma Koude Kermis pakt Dames Voor Na Vieren uit!
Met hun unieke kijk op de dagelijkse dingen en het klein menselijk leed trekken zij hun publiek mee in een kermis waarin je even vergeet dat je bestaat: prachtige zang, mime, live-muziek, slapstick afgewisseld met tragikomische sketches. Je bent getuige van een compleet eigen stijl en van een energie die je op het puntje van je stoel zet. Kortom: Dames voor na Vieren is een ervaring!

Dames Voor Na Vieren bestaat uit Hanneke Drenth en Anne van Rijn. Sinds september 2003 presenteren zij zich nadrukkelijk als theaterduo door deel te nemen aan enkele regionale cabaretfestivals, zoals Holland Casino Podiumprijs, waar ze in januari 2004 de juryprijs wonnen. In maart 2004 won het duo de publiekprijs en de juryprijs van het Amsterdams Kleinkunstfestival.

Website

 
 
Jandino Asporaat Buena Vista 24 april 2010 € 15,-
   
 

Jandino Asporaat Buena VistaIn zijn tweede programma neemt Jandino Asporaat zijn publiek met een ongekende charme mee in zijn wereld. Terug naar de allereerste zoen. De allereerste teleurstelling. De allereerste openbare dronkenschap. De allereerste keer dat je ouders je voor schut zetten bij je eerste schoolfeest. De allereerste keer op jezelf. De allereerste keer dat er een allochtoon naast je kwam wonen. Wie weet het nog? Iedereen wil wel eens terug naar zijn allereerste keer. En daar gaat Jandino naar toe. Om uiteindelijk weer terug te keren naar het heden? Met die kracht van vroeger. Hilarisch, ontroerend en onnavolgbaar, zoals alleen Jandino dat kan.

Jandino Asporaat is geboren in Willemstad, Curaçao. Op zijn elfde pakte hij zijn koffers en verruilde hij zijn geboortegrond voor Nederland. In Buena Vista keert Jandino terug naar het begin. Hij heeft een messcherpe kijk op zijn bruine roots en op de melkwitte wortels van deze samenleving. Bewapend met veel hilarische anekdotes knalt hij er direct in; charmant zoals hij is en komisch als nooit te voren. Want zo staat op zijn website: Jandino is zonder twijfel de grappigste antiliaan en wellicht ook nog de hardst werkende. Maar of dat laatste waar is, laten we aan u over. Reserveer uw kaarten en oordeel zelf.

Website

Trailer

 
 
NUHR Leesvoorstelling

22 mei 2010 € 12,50

 

Uitverkocht 

 

NUHR LeesvoorstellingBijzonder trots is het BON-theater op de komst van NUHR. Normaal gesproken spelen Joep van Deudekom, Peter Heerschop en Viggo Waas voornamelijk voor grote zalen, maar voor het BON-theater maken ze graag een uitzondering. Gewoon om te kijken hoe er in Medemblik gereageerd wordt op hun spitse dialogen, intelligente humor en rake liedjes uit hun nieuwe voorstelling. Maar waar die overgaat? "Het zal in ieder geval wel ergens over gaan, want zelfs als we besluiten dat het nergens over hoeft te gaan, gaat het daar over."

Af is deze nieuwste voorstelling allerminst, maar juist de mislukkingen leiden volgens NUHR tot onvergetelijke avonden voor het publiek. Het risico dat ze voor schut staan nemen ze voor lief. "We hebben het graag voor jullie over."

Over het vorige programma, Natuurlijke Selectie, schreef de pers onder andere: 'Superieure voorstelling' (De Telegraaf) en 'Een van de beste programma's die NUHR ooit heeft gemaakt' (NRC Handelsblad). De verwachtingen dus in ieder geval hoog gespannen.

Website

 
     
     

Sponsors

Commandeur accountants & adviseurs
Remax action Goedegebure
 
Novitaz
Hotel Medemblik
De Raad Reinders
EP: Beerepoot

Nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste voorstellingen.

© BON Theater 2019.
Aan de inhoud op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.