Programma 2008 - 2009

Hans Dorrestijn en Martin van Dijk Ruïnes6 september 2008 € 15,-Hans Dorrestijn en Martin van DijkOp slinkse wijze hebben de Bejaarden ons land veroverd. Oude mannen en oude vrouwen pikken door zielig te doen, de beste plaatsen in. Ze stagneren de economie met hun getreuzel en getalm in de supermarkt en aan het pinapparaat. De rollator bepaalt het straatbeeld in plaats van onze goddelijke automobielen.
Maar waaronder de gezonde en jonge mens nog het meest moet lijden, is de aanblik. Het is een vreselijk gezicht om, als je gezellig met de jeugdige vrienden en vriendinnen aan het winkelen bent, opeens geconfronteerd te worden met het bukken van een oude man.

Bejaarden zijn de herauten van de dood. Laten we de handen ineenslaan voor 't te laat is.
Nog is er een toekomst voor Nederland weggelegd, maar als we zo doorgaan is op een dag iedereen oud en dan worden we uitgelachen door de hele wereld.
Er is nog maar een oplossing: pal staan en jong sterven.

Website

Droog Brood De Kip met de Gouden Enkels4 oktober 2008 € 15,-Droog Brood - De Kip met de Gouden EnkelsIn de kip met de Gouden Enkels staan in een reeks scènes, voornamelijk relaties en huwelijken centraal. Schurende en bijtende humor levert dat op, pijnlijk vanwege de herkenbaarheid en tegelijkertijd een opluchting omdat de buurman ook zo hard lacht. We zitten met zijn allen in hetzelfde schuitje. Hoeflaak en Van de Witte spelen de details griezelig echt uit. Met een paar penseelstreken weten ze een scala aan levensechte personages op te voeren. Geen pruik of opplaksnor komt eraan te pas, laat staan een kledingwissel. Alleen hun mimiek, stemgebruik en lichaamshouding verandert. De overdrijving is vaak heel subtiel en dat maakt De Kip met de Gouden Enkels tot een hilarische, bij tijd en wijle absurdistische voorstelling.

Website

Kasper van Kooten Veelvraat25 oktober 2008 € 12,50
  
 Kasper van Kooten - VeelvraatGestuwd door een rijkdom aan keuzes en geïnspireerd door de kracht van elke nieuwe dag slaat Kasper opnieuw een eigen bijzondere weg in die gekenmerkt wordt door één vraag: "Is het niet een beetje veel allemaal?" In een samenleving waarin alles kan, iedereen altijd en op elke manier bereikbaar is, alles te koop is en heiligheid slechts nog voor de hardcore fans lijkt te zijn weggelegd is het zaak dat iemand het overzicht houdt. Welnu, dat is Kasper, de veelvraat, die elk middel aan zal grijpen om ons iets te vertellen. Of het nou met zijn stem, zijn spel, zijn mimiek of zijn muziek is: Kasper komt tot u met VEELVRAAT want: alles kan wel!

Website
 
Percossa 10 jaar van de straat 8 november 2008 € 17,50
 

Uitverkocht

 Percossa - 10 jaar van de straatNa 10 jaar bloed zweet en tranen, wereldreizen en internationale successen trakteren deze 'Rebels of Rhythm' het publiek in de show der shows. Geen compromis, geen adempauze, geen genade, maar een bulderende percussie-achtbaan vol rake klappen, scherpe humor en acrobatische capriolen, verpakt in theatrale fijnzinnigheid. Gigantische Japanse trommels worden gecombineerd met minuscule attributen. Dampende samba-ritmes wisselen af met oorverdovende stilte; hilarische grappen staan oog in oog met ontroerende ballads.
Onder regie van Karel de Rooij (Mini & Maxi) en Hans Minnaert (Internationaal Danstheater) gaan de mannen van Percossa tot het uiterste van hun fysieke kunnen waarbij blauwe plekken en bloedneuzen geen uitzondering zijn.

Website
 
Mylou Frencken Alles Nog Prachtig II29 november 2008 € 12,50
  
 Mylou Frencken - Alles Nog Prachtig IIMylou Frencken bezit een boosaardig soort onbeholpenheid waarmee ze het leven, de liefde, het afscheid, de zin en de onzin van het leven bezingt en bespreekt.
Alles Nog Prachtig gaat over de moed erin houden. Over hoe alles steeds weer anders loopt. Over het verlies van een naaste.
Alles Nog Prachtig is geestig, mooi en ontroerend. Mylou Frencken houdt met haar droge humor de toon licht, maar raakt het publiek ondertussen in het hart.

Website
 
Alkemade en Bloemen Wij willen ook naar huis13 december 2008 € 12,50
  

Alkemade en Bloemen - Wij willen ook naar huisAlkemade en Bloemen zijn meer dan alleen cabaretiers. Ze zijn vaste tekstschrijvers van het radioprogramma Spijkers met Koppen en waren te zien in Jack Spijkerman's Koppensnellers en in Shouf Shouf de serie. Maar bovenal maken ze theater. Hun vorige programma was volgens de pers om in een gouden lijstje te zetten. Met hun nieuwe programma Wij willen ook naar huis gaan ze voor platina. Alkemade en Bloemen staan garant voor tragikomisch theater en schrijnende scènes en zijn nog steeds met niemand te vergelijken. Alkemade en Bloemen- of zoals de pers het omschrijft: Hoe bloedmooi diepe ellende kan zijn.

Website
 
Ronald Goedemondt Dedication10 januari 2009 € 15,-
 Uitverkocht
 Ronald Goedemondt - Dedication"Hier staat een volleerd komiek", schreef het NRC naar aanleiding van de eerste voorstelling Spek van Ronald Goedemondt. Ook de tweede voorstelling Ze bestaan echt werd lovend ontvangen. "Wat is die Goedemondt geestig en minstens zo belangrijk, authentiek", schreef het AD. Ook in zijn derde programma Dedication laat Goedemondt geen moment onbenut om zijn publiek op zijn geheel eigen wijze te boeien en te verrassen en bovenal rollend van de lach op de theaterstoel achter te laten. Eenmaal in de greep van zijn verhaal ontsnapt niemand aan zijn droogkomische wereld van schoonheid, paranoia en paniek. "Ronald Goedemondt vindt zijn humor op plekken waar andere cabaretiers zelden zoeken", schreef het NRC. Het advies: wees een avond getuige van een uiterst origineel man, "een absoluut talent" (AD).

Trailer

Website
 
Karin Bruers Bruers for President

31 januari 2009 € 12,50

  
 Karin Bruers - Bruers for PresidentKarin denkt niet dat haar jeugdig proletarisch recreeëren in de HEMA een belemmering zal zijn voor haar presidentschap. Ook haar drugsgebruik in het verleden mag geen beletsel zijn. Misschien wel haar agressiviteit jegens flitspalen, maar die valt weer weg tegen haar grote betrokkenheid bij aids-patiëntjes, arme negertjes en levende oorlogsveteranen. Karin wordt opstandig van elke vorm van onrecht, of dit nu voordringen is bij het postkantoor of een onterecht afgekeurd doelpunt van haar 6-jarig neefje. Mediatrainingen geeft ze zelf, vooral aan haar publiek, zodat zij de kosten van het entreekaartje kunnen aftrekken van de belasting. Karin ziet zichzelf als grondlegger van het Karinisme en draagt de slogan: ieder voor zich en Karin voor ons allen, tenminste als ze tijd heeft

Website
 
Ricky Koole & Leo Blokhuis Harmonium21 februari 2009 € 15,-
 

Uitverkocht

 Ricky Koole & Leo Blokhuis - HarmoniumRicky en Leo hebben een missie! Ze willen vergeten liedjes en componisten onder de aandacht brengen en ook een lans breken voor goeie nieuwe liedjesschrijvers. Ricky zingt de mooiste onbekende en vergeten juweeltjes begeleid door twee bijzondere muzikanten (Wouter Planteijdt en Eric van Dijsseldonk). Leo vertelt verhalen over pareltjes uit de popgeschiedenis. Samen met het publiek gaan ze op zoek naar meer liedjes die het verdienen gehoord te worden zodat je na de voorstelling zin hebt om je oude platen uit het stof te halen of in een winkel op zoek te gaan naar nieuwe beloftes.

Website Ricky Koole

Website Leo Blokhuis
 
Ellen Dikker Toendra 14 maart 2009 € 12,50Ellen Dikker - Toendra Ellen Dikker won de Persoonlijkheidsprijs Cameretten 2006. Sindsdien gaat het hard met Ellen. Ze werd bejubeld door de pers, was te gast bij 'Raymann is laat' en toert nu avondvullend door het land met haar programma Toendra.

Toendra is een theatraal programma waarin Ellen Dikker razendsnel schakelt tussen hilarische en ontwapenende personages, die allemaal worstelen met het moderne leven. Ellen toont zich een theaterpersoonlijkheid die het publiek moeiteloos met zich meeneemt. Bevlogen, eigenzinnig en een beetje brutaal. Een rascomédienne met scherpe randjes of, om met Het Parool te spreken "Ellen Dikker is ondeugend, aandoenlijk, schokkend en vooral grappig"

Website

Ernst van der Pasch Laat niets van waarde achter 4 april 2009 € 12,50Ernst van der Pasch - Laat niets van waarde achter We bevinden ons aan het einde van een tijdperk. Idealisme is stervende. Het enige wat ons nog rest is consumeren. En voortplanten. En sterven.
Dit is niet erg. Dit is zoals het gaat. Vele beschavingen zijn ons voorgegaan. En vele zullen ons volgen. Wij zijn een hardleerse diersoort. Ik wil geen paniek zaaien. Ik wil alleen vertellen waarom dit allemaal nodig was om te komen waar wij nu zijn. En waarom het onze ondergang wordt. Laten we de zaken netjes afronden. En laten we kijken of we nog iets van waarde achter kunnen laten.

Website

Jeroen van Merwijk Graag meneer Van Merwijk!18 april 2009 € 12,50Jeroen van Merwijk - Graag meneer Van Merwijk!Meneer Van Merwijk - hijzelf mag Jeroen zeggen - is al jaren de vuurtoren die ons naar veilige havens leidt. Het baken, de toetssteen, het ijkpunt. Zijn wij dief van onze geestelijke portemonnee of willen wij ook nu weer horen en zien wat dit orakel ons aan inzichten voor een vriendenprijsje wil aanreiken?

Website

Sponsors

Commandeur accountants & adviseurs
Remax action Goedegebure
 
Novitaz
Hotel Medemblik
De Raad Reinders
EP: Beerepoot

Nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste voorstellingen.

© BON Theater 2019.
Aan de inhoud op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.