Programma 2007-2008

Kees Torn Dood en verderf1 september 2007 € 12,50
  
 

Kees TornHij is terug. Met zijn gloednieuwe vulpen veegt hij de vloer aan met alles wat hem tegenstaat. Vanaf zijn stoere pianokruk bestookt hij ons genadeloos met fijnzinnigheden. We krijgen ervan langs met zijn niets ontziende melodieën. Niets is veilig voor zijn vernietigende rijmpjes. Berg je voor zijn dodelijke pianobegeleidingen. Zoek dekking voor zijn moorddadige subtiliteit. En alles gaat eraan in zijn verbeten strijd tegen misleidende affiches.

Lees meer over Kees Torn

 
Dames voor na vieren Hijgende hakken22 september 2007 € 12,50
  
 

Dames voor na vieren Hijgende hakken"Goede zangeressen, felle actrices, plezierig wreed gevoel voor humor, buitengewoon grappig". Aldus De Volkskrant over het debuutprogramma Tja Tja Tja waarmee de Dames voor na vieren in 2004 de jury- én publieksprijs wonnen op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Anne van Rijn en Hanneke Drenth zijn terug met Hijgende hakken, een fysieke en muzikale voorstelling waarin ze in sneltreinvaart hun eigenzinnige visie op 'het snelle leven' in een flits weergegeven. De perfecte timing en de vermakelijke sketches laten het publiek iedere keer smachten naar meer. Uiteraard geheel op de unieke D.V.N.V. stijl: absurd, hilarisch, wreed, ontroerend, mimisch en muzikaal.

Bezoek de website van Dames voor na vieren

 
Zijlstra Stel je voor UITVERKOCHT13 oktober 2007 € 15,00
  
 

Zijlstra - Stel je voorIn Stel je voor overheerst de ernst. De gesprekken met zijn vrouw, die predikante is, zullen daar wel mee te maken hebben. Maar er is ook uitbundigheid, zoals in het lied over de palingvissers "die al jaren bot vangen", in een lekker Mex-Tex-ritme en in www.romeozoektjulia.com, over de digitale liefde. Een safaritrip naar Afrika wordt bezongen in een aanstekelijk nummer dat zich het beste laat typeren als Hakuna Matata (Lion King) volgens Zijlstra.
Stel je voor is overigens geen tour de chant van één artiest met anonieme begeleiders. De vier bandleden Rutger Molenkamp (saxofoon), Ed Boekee (toetsen), Edwin Wieringa (bas) en Nout IngenHousz (drums) beschikken allemaal over de kwaliteit en niet te vergeten over het charisma om een gedeelde hoofdrol te kunnen neerzetten en dat doen ze ook.

Bezoek de website van Zijlstra

 

 
Katinka Polderman Polderman3 november 2007 € 12,50
  

Katinka Polderman - PoldermanKatinka Polder brengt géén korte hilarische scènes die je bij de keel grijpen, géén tragische typetjes die schuren en schrijnen, en is geen energieke spraakwaterval. Niets in haar voorstelling levert slapstick-achtige situaties op.
Zonder overdreven bombarie, maar met gitaar en bierkrat, trekt ze ten strijde tegen de stompzinnigheid en andere (mentaliteits)problemen. In de traditie van Joop Visser, Jeroen van Merwijk en Brigitte Kaandorp. Met veel liedjes en droge commentaren die voorzien van de nodige grappen achteloos de zaal worden ingeslingerd.

Bezoek de website van Katinka Polderman

 
Jaap Mulder Velkommen til aars24 november 2007 € 12,50
  
 

Jaap Mulder - Velkommen til aarsJaap Mulder is nog één van de weinige verhalenvertellers. Waarschijnlijk dat hij daardoor zo'n grote bek heeft. Over alles. Want hij is altijd geëngageerd, observator van de maatschappij, cynicus, cultuurpessimist. Mulder wil verwarren én vermaken. Hij is een vat vol tegenstrijdigheden: hij is bot én poëtisch; hij raast, hij remt; hij vertedert. Hij is een clown en ook nog eens een begenadigd acteur; hij zingt en speelt prachtig piano. Hij dendert over het podium, springt van de hak op de tak. Let op, wáár is de rode draad gebleven?
Is het cabaret? Ja zeker, maar veel meer nog. Zijn voorstellingen zijn hilarisch, absurd én bloedserieus. Maar een kniesoor die daar op let.

Lees meer over Jaap Mulder

 
ZEP Snitch

15 december 2007 € 12,50/€ 10,00 CJP

  
 

ZEP  - SnitchEen voorstelling met raps, muziek en humor ! Ook geschikt voor jongeren !
Wat gebeurt er wanneer de politieke actualiteit ineens je rustige leventje binnendringt?
Dit overkomt Ap. Zijn normale ritme van slapen, eten en gamen wordt ruw verstoord wanneer de recherche zijn opwachting maakt. Wat wil deze rechercheur van hem en belangrijker nog, kan Ap hem dit wel geven? De vraag waar het uiteindelijk allemaal om draait: Wie is de Snitch; de verklikker?
Snitch (een voorstelling met raps van Def P van de rapformatie Osdorp Posse) werpt een scherpe en humoristische blik op de multiculturele samenleving. Er worden geen zware discussies gehouden of ingewikkelde kwesties besproken, maar er wordt openlijk gelachen om een herkenbare realiteit. Laat je verrassen door Snitch!

Bezoek de website van ZEP

 
Hassan's Angels Goed nieuws uit Nederland
5 januari 2008 € 12,50
  
 

Hassan's Angels - Goed nieuws uit NederlandHassan's Angels komt in een andere samenstelling naar Medemblik dan tot nu toe op deze site en in onze BON-krant vermeld stond. Elvan Akyildiz en Lulu Pamuk staan nu samen op het toneel en presenteren zich als duo. Hun programma heet Goed Nieuws Uit Nederland.
Hassan's Angels presenteren het nieuws anders, vol liefde en Turks! Zij laten u kennismaken met de mens achter het nieuws, zodat u weer weet voor wie u werkelijk bang moet zijn.
In Goed Nieuws Uit Nederland worden sketches, liedjes en persoonlijke verhalen in hoog tempo afgewisseld. Het resultaat is hilarisch cabaret met een aangrijpende ondertoon.
Dat alles onder het motto 'wanneer hoorde u voor het laatst goed nieuws over allochtonen?'

Bezoek de website van Hassan's Angels

 
Speelman en Speelman Niet over een spoor26 januari 2008 € 12,50
  
 

Speelman en Speelman - Niet over een spoorTwee broers maken een tripje naar Amsterdam. Het kost ze moeite om zich af te sluiten van alles om hen heen. Er gebeurt te veel en de wereld is zo klein geworden dat je een harnas nodig hebt om je te verweren. Geen wereld voor gevoelige mensen, want niet alles in het leven gaat over één spoor. Vooral niet als de ene broer zijn leven een andere wending wil geven en dat geheim houdt voor de ander. Daan en Joost Speelman studeerden aan de Theaterkade in Amsterdam. Geïnspireerd door hun dagelijkse treinreis begonnen ze te schrijven, ongehinderd door de wetten van het zogeheten cabaret.

Bezoek de website van Speelman en Speelman

 
 
Leids Cabaret Festival UITVERKOCHT23 februari 2008 € 12,50
  
 

Leids Cabaret FestivalHet Leids Cabaret Festival is al ruim 29 jaar een vooraanstaand podium voor jong cabarettalent. Winnaars uit het verleden zijn onder andere Lebbis en Jansen, Kees Torn, De Bloeiende Maagden, Sanne Wallis de Vries, Najib Amhali, Sara Kroos en Javier Guzman. In februari wordt de 30ste editie gehouden. De drie finalisten doen hun finale-avond nog eens dunnetjes over in het BON-theater. Alleen nu zonder de gebruikelijke finalezenuwen. Wie u krijgt te zien is nog even afwachten, maar wat is er nu leuker dan verrast te worden door nieuw cabarettalent?

Bezoek de website van het Leids Cabaret Festival

 
Egon Kracht & The Troupe Mattheus Passion8 maart 2008 € 15,00
  
 

Egon Kracht & The Troupe - Mattheus PassionGeheel in overeenstemming met het muzikale gedachtegoed van Johann Sebastian Bach heeft Egon Kracht een alternatieve, instrumentale Mattheus Passion geschreven. De kenners van dit populaire meesterwerk zullen de muziek absoluut herkennen, maar blij verrast zijn door de nieuwe, frisse aanpak. De niet-kenner zal verbaasd zijn over de tijdloze schoonheid van de muziek.
De Mattheus Passion van Egon Kracht wordt gespeeld door een ensemble bestaande uit musici die, net als Egon, hun sporen hebben verdiend in de (jazz-)muziek en ervaring hebben in het theatermaken. Ieder bandlid geeft zijn eigen solo vorm binnen de muzikale opbouw van Bach's verhaal.

Bezoek de website van Egon Kracht & The Troupe

 
Margriet Eshuijs Ballads en FUN UITVERKOCHT5 april 2008 € 15,00
  
 

Margriet Eshuijs - Ballads en FUNBallads zingen is haar specialiteit. Ze kan met haar onweerstaanbare stem alles aan: klein, fluisterend, intens, voluit, gepassioneerd en hartstochtelijk. Maarten Peters, songwriter van onder andere Rob de Nijs en Liesbeth List, schreef voor haar programma een paar prachtige ballads. Maar, ook swingend en rockend is Margriet Eshuijs van grote klasse. Met Find it in your haert (met te gekke viersteminge koortjes), Give (een heerlijke uitsmijter) en Trouble in paradise laat ze het publiek zingen en swingen. Ze doet dat samen met Maarten Peeters, David de Marez Oyens en Co Vergouwen. Hun aanstekelijk speelplezier, mooie meerstemmige vocalen en haast ongekende muzikaliteit staan garant voor een muzikaal feestje.

Bezoek de website van Margriet Eshuijs

 
Circle Percussion Drums of the world 4 UITVERKOCHT26 april 2008 € 15,00
  
 

Circle Percussion - Drums of the world 4Wie de mannen van Circle Percussion wel eens aan de slag heeft gezien, weet wat hem te wachten staat. Slagwerk van de beste soort: heftig, ritmisch en avontuurlijk. De groep introduceerde het spectaculaire Japanse slagwerk in ons land. Hun grote naam op het gebied van slagwerkspektakel werd versterkt door het inbrengen van Afrikaanse ritmes en technieken in de eerste editie van deze succesvolle theaterproductie. Met een onuitroeibare pioniersgeest ging de groep voort met het toevoegen van nieuwe dimensies aan haar slagwerkmuziek. In de afgelopen jaren is Circle Percussion er steeds in geslaagd een wervelende voorstelling te maken. In Drums of the World 4 wordt het imposante instrumentarium, waaronder enorme Japanse trommels van bijna twee meter in doorsnede en zeldzame Afrikaanse trommels, aangevuld met eigentijdse sounds. U beleeft een avond topsport van de hoogste orde. Meer trommels, meer spieren, meer topsport. 'Meer trommels, meer spieren, meer eer trommels, meer spieren, meer topsport...

Bezoek de website van Circle Percussion

   

Sponsors

Commandeur accountants & adviseurs
Remax action Goedegebure
 
Novitaz
Hotel Medemblik
De Raad Reinders
EP: Beerepoot

Nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste voorstellingen.

© BON Theater 2019.
Aan de inhoud op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.