Programma 2006-2007

9 september 2006
Maarten van Roozendaal/ Marcel de Groot/ Egon Kracht Barmhart

Maarten van Roozendaal/ Marcel de Groot/ Egon Kracht  - Barmhart

 

 

 

Foto: Ben van Duin.

Goedertierenheid is tot vervelens aan toe. Een beetje haat en nijd verzet de zinnen. Op de vraag: Wat is goed en vooral voor wie? krijgt u in dit fonkelnieuwe programma van Maarten van Roozendaal, Egon Kracht en Marcel de Groot gelukkig geen antwoord. BARMHART gaat niet alleen over het bekeren van de zondaar en het beleren van de onwetende maar ook over het onderdak verlenen aan de vreemdeling en het laven van de dorstige. BARMHART is bijtend én ontroerend, ingetogen én overenthousiast, muziek en taal. Kortom: voor elk wat wils!
30 september 2006
Wim Helsen Bij mij zijt ge veilig Uitverkocht
"De Vlaamse cabaretier manipuleert zijn publiek. Anderhalf uur achtereen. Op weergaloze wijze. Buiten heerst de chaos, zegt hij. Dat weten we zelf ook wel. Binnen, bij hem, is het veilig, zegt hij. Maar daarvan durf je als bezoekers meteen al niet zo zeker te zijn. Zijn stijl is uniek. Met zijn verteltalent en absurde invalshoeken creëert hij een zeer bijzondere theatervoorstelling", aldus de VSCD jury.

Als ge mistroostig zijt en ge weet niet goed waarom. Als ge nog eens goed wilt lachen. Als ge van de wereld niet veel snapt, en van de mensen nog minder. Als ge niet krijgt wat ge vindt dat ge verdient omdat ze u niet zien staan, de idioten. Als ge op één hand kunt tellen de keren dat ge u het afgelopen jaar vrij hebt gevoeld en onbekommerd. Als ge de dingen kapot wilt slaan maar ge durft niet vanwege de gevolgen. Als ge angstig zijt voor vanalles terwijl ge vroeger dacht dat ge nooit bang zou zijn, voor niets.
Als ge 't niet goed meer weet.

Kom dan maar bij mij.
Bij mij zijt ge veilig.

Wim Helsen - Bij mij zijt ge veilig
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Koen Broos

21 oktober 2006
Klaas van der Eerden Schaap Uitverkocht

Klaas van der Eerden - Schaap
 

 

 

 

 

 

 

 


Foto: Studio Jona/ Arjan Benning

Misschien ken je hem van "die jongen met de dwarsfluit"of van "die human beatbox" of ken je hem als tv-presentator (Klokhuis en af en toe VARA Laat) of heb je één van zijn vorige cabaretprogramma's op tv gezien bij de VARA, misschien ken dit je multi-talent wel helemaal niet. Dan wordt het zeker tijd dat je zijn derde cabaretshow gaat zien.

Schaap is een programma dat gaat over de Wolf in Klaas. Hij zet dit thema in een zeer afwisselende en hilarische show met behulp van stand-up, types, improvisaties en muziek op het podium neer!

Naar aanleiding van dit programma schreef het AD: "Klaas is nog steeds heel erg leuk". en "van der Eerden blijft charmant en ontwapenend" volgens het NRC. Tevens werd Klaas in 2004 met overgrote meerderheid door het publiek gekozen als beste/leukste act van het hele Lowlands- festival!
28 oktober 2006
Niet Schieten Loverboys Uitverkocht
Voor cabaretiers Maarten, Arend en Erik is Medemblik toch een beetje thuiskomen. Met geen enkel publiek elders in Nederland is de band zo hecht. "De mensen in Medemblik zijn intelligent en zitten vol humor. Dat heb je lang niet overal." Daarom hebben de mannen voor Medemblik een speciaal programma gemaakt: Loverboys. "Je voelt dat je iets terug wilt doen voor deze fijne, eerlijke mensen. Wat is er dan mooier dan een unieke voorstelling voor een uniek publiek." Over het feit dat het échte liefde is voor Medemblik, bestaat geen enkele twijfel. "Laat de rest van Nederland maar lachen over de mensen uit Medemblik. Wij hebben respect voor jullie. Onze liefde is onvoorwaardelijk. We houden echt van jullie zoals jullie zijn."

Niet Schieten - Loverboys
 

 

 

 


Fotograaf : Daniel Maissan

11 november 2006
Luider en Donselaar Intens

Luider en Donselaar - Intens
 

 

 

 

 

 

 

 

 


Fotograaf: Astrid Verhoef

Het tweede avondvullende programma van Luider en Van Donselaar staat in het teken van intensiteit. Niet zo verwonderlijk voor wie Luid en Donzig, het eerste programma van deze absoluut prettig gestoorde vrouwen heeft gezien. In dit programma werd het lief en leed van Luider en Van Donselaar verwerkt tot een collage van hilarische scénes, dwaze liedjes en mooie dialogen.
In hun programma "INTENS" gaan Elly en Elianne een stapje verder en graven nog dieper in hun goedgevulde rugzakken naar materiaal, "de eerste liefde, een kist of een urn, de erven, het lege nest, mystiek, smet-, plein-, en hoogtevrees en nog veel meer herkenbare, vaak alledaagse onderwerpen.
De pers: "Luider en van Donselaar doen niet leuk, ze zijn leuk", "De ideale aangever en de komische afmaker", "Luider en van Donselaar hebben de lach aan hun kont hangen".
(Utrechts Nieuwsblad)'
25 november 2006
Ernesto/ Marcelino/ Finkers Wat hebben wij het dan goed hè?? Uitverkocht
In hun streven naar een bijna leefervaring laten Ernesto en Marcellino en Wilfried Finkers het landleven over zich heenkomen. En het wordt weer gieren en brullen. Omdat achteraf alles leuker lijkt zijn ze maar achteraf gaan wonen. Als u hen bezig ziet zult u vaak denken: wat hebben wij het dan goed, hè? Over de diepere inhoud van hun nieuwe voorstelling houden ze het kort en daar willen ze het bij laten. Maar wel verzekeren we u: hun diepgang is 3D (dom, dwaas en droog).Hun vorige show kreeg uitsluitend lovende recensies. De koppen waren:
'Zelfspot en absurdisme: weergaloze voorstelling van Ernesto, Marcellino en Wilfried', 'Leuk in hun eenvoud', 'Opvolging Herman Finkers in goede handen', 'Heerlijk slap geouwehoer', 'Stortvloed aan grappen', 'Nieuwe
aanslag op lachspieren' 'Ongeremd loltrappen' en 'Absurditeit viert hoogtij.
 Ernesto/ Marcelino/ Finkers - Wat hebben wij het dan goed hè??
9 december 2006
Reinder van der Naalt Hudatso
Reinder van der Naalt - Hudatso
Tijdens het daverend slotapplaus van één van Reinder's voorstellingen rende iemand uit het publiek naar voren, gaf Reinder een zoen en riep: "Top!". Reinder heeft in de loop van de jaren een eigen publiek opgebouwd, dat nog steeds gestaag groeit. Reinder is geen BN-er, maar mond tot mond reclame werpt zijn vruchten af!
Zijn trouwe fans weet hij keer op keer te verrassen met nieuwe elementen. Zijn programma's bevatten meer persoonlijke ontboezemingen. Muziek wordt steeds belangrijker. Het meest opvallende in Reinder's ontwikkeling is dat hij niet meegaat met de trend om grover en harder te worden. De eerste rij zit er relaxed bij. Bij Reinder kun je ouderwets lachen en ontspannen. Een theaterdirecteur omschreef het fenomeen Reinder daarom als een gat in de markt.
In het alweer zevende programma kunt u opnieuw genieten van de typetjes, de imitaties, de verrassende geluidseffecten, van samengevat: de kenmerkende Reinder van der Naalt-humor. Ook dit programma is een welkome afwisseling tussen al die andere cabaretvoorstellingen. Naar Hudatso kunt u dan ook weer halsreikend uitkijken!
6 januari 2007
Anousha en Colette Poppenkoppen
Anousha en Colette hebben het allebei al alleen gedaan. Cabaret. En dat lukte best.
Maar alleen is ook maar alleen, dus besluiten ze het nu samen aan te pakken.
Grootser, kwetsbaarder, harder (meeslepender)? In elk geval met gewapende eerlijkheid. Met humor tot op het bot. Dialogen en sketches over dagelijkse dingen.
Wat doe je met een dronken man als ie perse met je naar een hotel wil?
Hoe belangrijk is Oprah Winfrey voor de mensheid?
Razendsnelle dialogen die mannen herkennen en vrouwen doen huiveren.
Geen therapie, het moet wel leuk blijven.
En met muziek, geen ziel zonder muziek.
Ze zijn er uit: muzikaal cabaret, met Anousha en Colette.

Anousha en Colette - Poppenkoppen
 


fotografie Bert Pot

27 januari 2007
Richard Groenendijk De adem van de nachtchinees

Richard Groenendijk - De adem van de nachtchinees

 

 

 

 

 

 

 

 
Foto: Patrick Bras

Met De adem van de nachtchinees maakte Richard Groenendijk één van de best ontvangen cabaretvoorstellingen van vorig seizoen. "Groenendijk briljant in absurde situaties" kopte de Volkskrant. NRC-Handelsblad én Trouw vonden het zonder twijfel Groenendijks beste show ooit. Hij laat zich van zijn sterkste kanten zien; komische verhalen, uitgesproken personages en snedige oneliners, die al eens werden vergeleken met de pittige teksten uit "Absolutely Fabulous". Een reprise van deze voorstelling kon daarom niet uitblijven.

De adem van de nachtchinees verhaalt over mensen die allemaal verlangen naar licht, maar gek genoeg in het donker zoeken. Maar ook over uitvluchten en excuses en alles wat we nodig hebben om het leven draaglijk te maken. Het publiek gaat mee op een trip door de belevingswereld van een bevlogen jongen. Een trip, die meestal eindigt in het ontnuchterende tl-licht van een louche chinees eethuis.
  
17 februari 2007
Pieter derks Dat zal je nog verbazen
Pieter Derks werd eind vorige eeuw (1984) geboren, en draait dus al 2 eeuwen mee. Grappig genoeg merk je daar niets van in alweer zijn eerste programma; nog altijd even fris als in zijn jongere jaren komt hij voor zo'n ouwe lul verrassend modern uit de hoek. Een held zal Pieter nooit worden, maar een onrustig hart maakt gekke sprongen. Moeders, houd uw dochters binnen!
Pieter Derks is opgeleid aan de Koningstheaterakademie in Den Bosch en winnaar van de publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunstfestival 2005.

Pers over Pieter Derks op het Amsterdams Kleinkunstfestival:
"Achter de vleugel bewijst de jonge cabaretier niet alleen muzikaal te zijn, maar ook nog prachtteksten te kunnen afleveren. Het spelplezier spat van zijn optreden en geeft zijn show vleugels." - Het Parool

"Pieter Derks staat met zijn opvallend jonge uiterlijk wijsheden te verkondigen van een dertigplusser. Hij zet een voorstelling neer waar menig gearriveerd cabaretier een puntje aan kan zuigen." - De Telegraaf

Pieter derks - Dat zal je nog verbazen
 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Willem de Roon

10 maart 2007
Karin Bruers Marmer en chocola

Karin Bruers - Marmer en chocola

 

 

 

 Foto: Jaap Bouwens

Vanuit een sober aangekleed podium hekelt Karin Bruers de maatschappelijke verkilling zoals zij die ervaart. Ze neemt haar publiek mee op een wandeling door haar eigen straat. Met een sociale thermometer temperatuurt ze zichzelf, haar buurt en haar buurtgenoten en constateert een ernstige mate van onderkoeling. Ze raakt in gesprek met een verbitterde dame die de ellende van haar eenzaamheid als gif sproeit door de wijk. Haar buurvrouw die wél alle eigenschappen bezit om zich sociaal warm te bewegen kan die gevoelens alleen uiten op haar vaste hangplek tussen dode familieleden op het kerkhof. Samen met een aantal gelijkgezinden hangt ze daar menig uurtje weg. Een carpoolregeling drukt de kosten en ze maken er een gezellige boel van. Voor volgende week staat er een steengrilmiddag gepland.
31 maart 2007 € 10,00
Brokstukken Doggy punch
In den beginne was er niets.
Nu zijn er Brokstukken.
Arjan Smit, Chris King Perryman en Korneel Evers studeerden af aan de toneelschool in Utrecht.
In hun eerste programma "Doggy Punch" slepen zij u mee in hun chaotische universum vol absurde humor en muziek.
Van oermens tot rock-artiest, van Sicilië tot Zaltbommel, "Doggy Punch" is een wervelwind van beelden, geluiden en drie jongemannen.
Na Brokstukken lijkt alles saai.

Brokstukken - Doggy punch

 

 

 

 


Foto: Nol Havens

21 april 2007 € 10,00
Kasper van Kooten Zangzaad

Kasper van Kooten - Zangzaad

 

 

 

 


Foto: Sharon Ann Molenmaker

Band:
Kasper van Kooten (zang/drums/toetsen)
Arjen Mooijer (vleugel)
Frank Stukker (gitaar)
Xander Buvelot (bas)

Sinds 1985 speelt Kasper in bandjes. Hij componeerde de herkenningstune voor All Stars, maakte de muziek voor de serie Toscane, drumde bij Acda en de Munnik en de Vliegende Panters, produceerde albums voor Lucretia van der Vloot en Mumtaz Jafri. Sinds 2003 schrijft en zingt hij zijn eigen platen waarvan ZangZaad de 4e en nieuwste is (november 2006).

In het gelijknamige liedjesprogramma Zangzaad (voer om te zingen) worden alle nummers die Kasper tot nu schreef samen met zijn vaste band op bijzondere wijze vertolkt. De hit Mooie Blouse klinkt als nooit tevoren. Het geheel wordt door Kasper op de voor hem kenmerkende wijze verbonden: met een sterk verhaal, een losse grap of een stevig gebaar. Net als in zijn cabaretprogramma's Lijfspreuk en Geestdrift, maar nu volledig muzikaal! Naast veel nieuw werk zullen ook alle liedjes uit zijn 2 cabaretshows voorbij komen.

Het moest er van komen: een avond waarop Kasper alleen maar zingt en muziek maakt. Een droom. Een bijzondere avond met een geboren liedjesschrijver.

Voor zijn CD's ontving Kasper uit handen van Henny Vrienten in 2005 een Zilveren Harp.
12 mei 2007 € 10,00
No PressSure Tien jaar
No PressSure, één van Westfrieslands succesvolste Bigbands, jubileert en dat willen ze weten ook. De band gaat helemaal uit z'n dak. Onder leiding van Jeroen Woelders en met zang van Jurie de Boer worden alle registers open getrokken en straalt de band als nooit tevoren. The lady is a Tramp, Making Whoopy, Mack the Knife, Fly me to the Moon, Route 66, The girl from Ipanema, All of me en Save the last dance for me. Wie kent ze niet. Ze worden uitgevoerd in de overbekende swingende stijl uit de vijftiger jaren. Voor liefhebbers van jazzlegendes als Glenn Miller, Duke Ellington, Count Basey en Neal Hefti een fantastisch avondje uit. En, blijven zitten is niet verplicht. Swingen mag!No PressSure - Tien jaar

Sponsors

Commandeur accountants & adviseurs
Remax action Goedegebure
 
Novitaz
Hotel Medemblik
De Raad Reinders
EP: Beerepoot

Nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste voorstellingen.

© BON Theater 2019.
Aan de inhoud op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.