Programma 2005 - 2006

10 september 2005
Lucretia van der Vloot  Alles wat telt
Lucretia van der Vloot - Alles wat telt
Foto: Paul Tolenaar
De hartveroverende theaterpersoonlijkheid, pittig cabaretière en fenomenale zangeres stelt haar talenten plus haar hele ziel en zaligheid deze keer niet in dienst van een ander, maar in zichzelf. En dat werd tijd. Alles wat telt behelst een persoonlijk statement waarin Lucretia hoogtepunten uit haar lievelingsrepertoire combineert met eigenzinnige bespiegelingen en nieuw, speciaal (door onder andere Rick de Leeuw) voor haar geschreven materiaal. Ze wordt bijgestaan door drie muzikaal verwante trawanten die eveneens hun sporen in de eredivisie van muziektheater en theatermuziek verdiend hebben: Rob van Zandvoort (piano), Kim Soepnel (contrabas) en Andre van der Hoff (saxofoon en wat zich verder aan instrumenten voordoet).
1 oktober 2005
Kees Torn  Doe mee en win!
Doe mee en win! moest een doldwaze show worden. Na vijf programma’s in de ware cabarettraditie voor een intelligent, dus schaars publiek, wilde de grote massa ook wel eens iets leuks. Lekker toegankelijk amusement zoals het dat gewend is van de populaire concurrenten. Tevens wordt op veler verzoek dit keer op het podium door Kees Torn geen whisky gebruikt, geen sigaar gerookt en niet over de liefde gezeverd. Dat betekent nogal wat, want het ging tien jaar over weinig anders. Nu is er tijd voor al het overige. Wel in liedvorm, zij het wat minder subtiel dan voorheen. Geen commercieel spektakel, maar traditioneler dan ooit.Kees Torn - Doe mee en win!
Foto: Menno Leutscher
22 oktober 2005
Jaap Mulder  Bekschurft
Jaap Mulder - BekschurftJaap Mulder houdt van woorden. Rare woorden. Bekschurft is er zo één en groene-theedrinker en midwinterdip, labiareductie en maaskadebevrachter. Het zet bij Mulder meteen een mechanisme in werking. Zijn hersens gaan verbanden leggen. In alles zit een betekenis. Hij heeft zo zijn idee over ons en hoe wij het doen, qua mens, zeg maar. En dáár heeft hij het over in zijn tiende soloprogramma. En valt er nog iets te vieren Niet echt. Mulder verkent als altijd de grenzen van het betamelijke en rekt ze op en stelt menselijk onvermogen aan de kaak. Hij gaat weer zeuren en trekken, schuren en stoken. Het moet. Van de dokter. Maak van je hart geen moordkuil. 
En dus zal Mulder zich in Bekschurft binnenste buiten keren. Hij wil zijn meest zieke gedachten delen. Met zielsverwanten.
12 november 2005
Frank van Pamelen en Jan J. Pieterse  Open Dichtshow Deel Twee
Ze gaan door. En hoe! Na drie succesvolle seizoenen komen woordkunstenaars Frank van Pamelen en Jan J. Pieterse met een geheel vernieuwd vervolg op hun spraakmakende Open Dichtshow. Deel Twee is een weergaloos hilarisch rijmfestijn, vol verse verzen en verrassende gasten. Een virtuoze verbale dans op de flinterdunne scheidslijn tussen cabaret en dichtkunst, waarbij het publiek actiever meedoet dan ooit. Muzikale gasten zijn de meezingbroers Bas en Ralf Grevelink. Deze uiterst muzikale broers trekken in het hele land volle enthousiaste zalen met hun Meezingspektakel: Nederlandstalige liedjes die uit volle borst meegegalmd mogen worden. De gebroeders Grevelink zingen niet alleen uit de meezingbundel, maar spelen ook – samen met het publiek – een verrassende rol in het geheel.Frank van Pamelen en Jan J. Pieterse - Open Dichtshow Deel Twee 
26 november 2005
Mark van der Veerdonk  En de wereld is vierkant
Mark van der Veerdonk - En de wereld is vierkantMaagballonnetjes worden opgelaten, eskimo’s sparen inmiddels voor een koelkast en straten worden genoemd naar bomen die er voor zijn weggekapt. Het heelal breidt zich uit maar waar vind je nog een vrije parkeerplaats? Conclusie: Niet alleen de aarde maar de gehele mensheid draait door. Rent a pizza! Het negende cabaretprogramma van de Brabander Mark van de Veerdonk gaat over iemand die stevig de weg kwijt is. Hij ziet fruit vliegen, zwaait naar satellieten voor de foto en gooit brood in de toiletpot. Voor de wc-eend. 
En de Wereld is Vierkant zit weer vol maffe grappen, geschifte anekdotes en vreemde verdraaiingen. Typisch Veerdonk dus. Mafketelcabaret met zo hier en daar wat actueel venijn. Het publiek krijgt tranen in de ogen, en hele zalen gaan weer plat. Waarschijnlijk van het lachen.
17 december 2005
Circle Percussion  The Wild Edition  Uitverkocht!
Wie de mannen van Circle Percussion wel eens aan de slag heeft gezien, weet wat hem te wachten staat. Slagwerk van de beste soort: heftig, ritmisch en avontuurlijk. De groep introduceerde het spectaculaire Japanse slagwerk in ons land. Hun grote naam op het gebied van slagwerkspektakel werd versterkt door het inbrengen van Afrikaanse ritmes en technieken in de eerste editie van deze succesvolle theaterproductie. Met een onuitroeibare pioniersgeest gaat de groep voort met het toevoegen van nieuwe dimensies aan haar slagwerkmuziek.
In Drums of the World the Wild Edition wordt het imposante instrumentarium, waaronder enorme Japanse trommels van bijna twee meter in doorsnede en zeldzame Afrikaanse trommels, aangevuld met eigentijdse sounds. U beleeft een avond topsport van de hoogste orde.
Drums of the World ‘The Wild Edition’ is een unieke en indrukwekkende muziektheatershow, gespeeld door vijf doorgewinterde drummers.
Circle Percussion - The Wild Edition
7 januari 2006
Ernst van der Pasch  Scherp Blijven
Ernst van der Pasch - Scherp BlijvenMet zijn derde programma Weg creëerde Van der Pasch misschien wel de kleinste hype van Nederland. De zalen liepen vol en de pers omarmde massaal de jonge alleskunner. Het Parool vond “zijn filosofische benadering een verademing in deze tijd van schreeuwen”, de Volkskrant noemde hem een “prachtige verteller met gevoel voor sfeer” en de One was blij dat er “eindelijk een man opstond die wél in staat is zich emotioneel te uiten”. Het gaat dus goed met Van der Pasch. Veel te goed. Want als er iets oninteressant is om naar te kijken en luisteren, zijn het wel mensen met wie het goed gaat. Daar gaat zijn nieuwe programma dan ook niet over. 
Scherp Blijven gaat over parachutes die niet opengaan, gemiste strafschoppen in laatste minuten, grote filosofische vraagstukken en valkuilen van het geluk. En over wat je kan doen om ze te vermijden: Scherp Blijven.
In Scherp Blijven zit genoeg stof tot nadenken voor een avond in de kroeg, genoeg liedjes om met kippenvel bij weg te zwijmelen en genoeg grappen die je later kan navertellen aan vrienden en familie. Scherp Blijven gaat over Het Leven. En over hoe het gegarandeerd een paar keer fout gaat.
28 januari 2006
Jeroen Zijlstra  De doorbraak Uitverkocht!
De titel die Jeroen Zijlstra voor zowel zijn nieuwe album als theatertournee koos neigt een beetje naar wishful thinking. Alhoewel je, als je de Annie M.G. Schmidt-prijs wint (en dat deed Zijlstra in 2002) toch wel mag zeggen dat je doorgebroken bent. De Doorbraak staat dan ook voor een gezonde dosis opportunisme, humor en zelfspot, met bovendien een knipoog naar die andere Nederlandstalige band. Zeer zorgvuldig en koersvast bouwt Jeroen Zijlstra samen met zijn band verder aan zijn repertoire. Daarbij neemt hij steeds meer afstand van zijn visserbestaan en zoekt hij nog meer naar aansluiting bij de belangrijke levensvragen van deze tijd. Het resultaat is een muzikale avond van formaat.Jeroen Zijlstra - De doorbraak 
11 februari 2006
No PressSure big band                                       Special price                     € 8,00 !!
No PressSure big bandBig Band No PressSure is rond 1998 ontstaan in de drukkerij van drummer Jaap Klaassen. Jaap had een stel muzikanten bij elkaar gezocht en dat stel is in de loop van de tijd door dirigent Jeroen Woelders gevormd tot een solide spelende groep mensen. Er zijn wat mensen vertrokken, maar er kwamen er ook steeds andere voor terug, met als enige eis dat ze net zo goed zijn als hun voorganger op die plek.De naam No PressSure is afgeleid van de drukkerij (pers - press) en ook van het feit dat er op een ontspannen manier muziek gemaakt wordt. Zonder druk, and that's for Sure!
25 februari 2006
Joep Onderdelinde  Strak
Joep Onderdelinde heeft de smaak te pakken. Naast zijn carrière als acteur, danser en zanger deed hij afgelopen seizoen een gooi naar het vak van cabaretier. Hij presenteerde het door publiek en pers geprezen eerste soloprogramma JOEP. Nu lanceert hij zijn tweede programma STRAK. Al fluitend komt onze held uit 1965 aan op de helft van zijn leven. In strak schema gaat alles over rozen. Of slaat de twijfel toe? Moet het één en ander strak getrokken worden? Geen rozen zonder doornen!….Toch?Joep Onderdelinde - Strak
Foto: Heft Amsterdam
11 maart 2006
Jeroen van Merwijk  Dat kunnen alleen de hele groten!!
Jeroen van Merwijk - Dat kunnen alleen de hele groten!!Het tiende programma alweer van de jonge cabaretier, avonturier en idealist Jeroen van Merwijk. Ook nu zet hij zich weer vergeefs in voor de leniging van de geestelijke nood in de samenleving zoals die zich met name manifesteert in het groeiend aantal terreinwagenbezitters in ons land. Na afloop van de voorstelling is er voor het publiek gelegenheid om elkaar te condoleren en met de heer Van Merwijk te discussiëren in het BON-café.
1 april 2006
Hassan’s Angels  Schijn
Het cabarettrio Hassan’s Angels komt naar Medemblik met het programma Schijn. Het is hun tweede avondvullende show. Met veel humor en de nodige zelfspot zetten Inci Pamuk, Elvan Akyildiz en Charlotte Lap hun publiek aan het denken over wonderlijke misvattingen. Misvattingen tussen mannen en vrouwen, Kabouter Plop en de sprookjesterroristen, asielzoekers en boeren, of tussen een DJ en Veronica’s lekkerste... Hierbij is de combinatie van charme en scherpzinnigheid hun grootste wapen. 
 Met een geslaagde afwisseling tussen tekst, zang en dans, presenteren ze sketches als: De Wassenaarse Marokkaan, Het Normen- en Waardenlied en Het Verschil tussen Koeien en Geiten… 
Hassan’s Angels - Schijn
22 april 2006
Mylene d’Anjou  Los
Mylene d’Anjou - LosMylene’d Anjou is een diva zonder pardon. Op het podium verandert de Hoogvlietse in een ster die begrijpt wat show in het theater werkelijk inhoudt. Met haar grandioze stem (onder andere geschoold door Karin Bloemen en Joe Chamberlain) als onvermoeibaar wapen verovert ze de harten van haar publiek volledig. In elke regel van elk lied, is de passie waarmee zij zingt voelbaar. Het conferencetalent dat ze hier tegenover zet zorgt voor een subliem evenwicht tussen humor en muziek

Sponsors

Commandeur accountants & adviseurs
Remax action Goedegebure
 
Novitaz
Hotel Medemblik
De Raad Reinders
EP: Beerepoot

Nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste voorstellingen.

© BON Theater 2019.
Aan de inhoud op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.