Programma 2013 - 2014

 

Carolien Borgers Happy End 7 september 2013 € 15,00
   
 

Carolien Borgers - Happy EndIn de derde avondvullende voorstelling van Carolien Borgers werkt ze toe naar een Happy End. Zonder massagetafel maar met een dijk van een stem, een berg aan energie en een stortvloed aan verhalen en liedjes gaat ze het onvermijdelijke einde te lijf; het einde van de dag, van de liefde, van een ruzie, het einde van de rij en van het moment. Samen met multi-instrumentalist Chris Grem pakt ze in dit nieuwe programma muzikaal uit. Je zou willen dat er geen eind aan komt; Happy End wordt het einde!

Carolien Borgers (1983) studeerde in 2005 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Ze liep stage in de rockopera Ren Lenny Ren van Acda en de Munnik en werkte na haar afstuderen aan haar eerste avondvullende voorstelling Snars. Daarmee speelde ze 120 keer en sinds 2010 staat ze in de theaters met haar veelgeprezen voorstelling Makkelijk Praten.

De pers over Makkelijk Praten:

“Achter Borgers’ schattige voorkomen huist een prettig gestoorde, grofgebekte cabaretière (…) Een kraakheldere stem als instrument waarmee ze naar behoeven hoog, laag of schreeuwerig kan zingen (...) Met jaloersmakende energie en een flink acteervermogen stuitert ze over het podium.” (Parool)

“Carolien Borgers heeft een gave vorm voor haar talenten gevonden.” (NRC Handelsblad)

Bezoek de website
http://www.carolienborgers.nl

 
 
Thomas van Luyn Thomas van Luyn’s Smaakvol Avondje Uit 28 september 2013 € 17,50
   
 

Thomas van Luyn - Thomas van Luyns Smaakvol Avondje UitVoor het eerst in negen jaar staat Thomas van Luyn weer solo in het theater. Tussen de glamour van zijn tv-werk en het typen van zijn Volkskrant-columns, mag hij even vrij ademhalen in de toverwereld van zijn podium. Een wereld die aaneenhangt van onzin en muziek. Laat u niet van de wijs brengen: ook al heeft de de Volkskrant het over "kunstige dwarsverbindingen, luchtige verbale staketsels die hij vervolgens volhangt met theatrale toverballen, poëtische frivoliteiten en muzikale verrassingspakketjes" , het zijn gewoon grapjes en liedjes. En waar ze schrijven dat hij een "Geniale clown en verteller” is, bedoelen ze gewoon een malle eppie. Aangezien hij helemaal alleen op het podium staat, zou hij het erg waarderen als er publiek komt, dat scheelt een stuk.

Welkom in de wonderlijke wereld van Thomas van Luyn’s Smaakvol Avondje Uit.

Thomas Van Luyn maakte eerder deel uit van het duo Ajuinen & Look oftewel Mike & Thomas. Samen met Mike Boddé maakte hij diverse theaterprogramma's, en het tv-programma De Mike & Thomas Show. Daarnaast maakte Van Luyn deel uit van Kopspijkers, QI, Je Mist Meer Dan Je Ziet (voor DWDD. Hij maakte eerder vier soloprogramma's, doet mee met In Goed Gezelschap en schrijft sinds 2012 wekelijks een column voor de Volkskrant.

Volg Thomas van Luyn op Twitter
https://twitter.com/Thomasvanluyn

 
 
Sara Kroos Van Jewelste (try-out) 19 oktober 2013 € 17,50
 

Uitverkocht

 

Sara Kroos - Van Jewelste (try-out)Sara Kroos komt dit seizoen met een gloednieuw programma Van Jewelste! Het vaste publiek van Sara weet inmiddels: een avondje Kroos staat garant voor heel veel lach en nieuwe brandstof. Sara improviseert graag, zingt mooie liedjes, maar maakt er vooral een hilarische avond van. Een ding staat altijd vast: je kunt vermoeid van je dagelijkse beslommeringen het theater in gaan bij Sara, maar je gaat er met een grote glimlach en vol nieuwe energie weer uit!

In Van Jewelste vertelt Sara herkenbaar over het stuntelen dat we allemaal doen in dit leven. Met zelfspot en een scherpe blik vertelt ze over de onhandigheden, die we allemaal kennen; in je gezin, met je ouders, in je liefdesleven en in alles wat het leven zo mooi, maar lastig maakt.

Sara Kroos blijft zich ontwikkelen en oogst daarmee al jaren volle zalen en lovende recensies.
“Een vakvrouw met een warm charisma, alle ingrediënten voor een topavond!” (Algemeen Dagblad)

“Ze heeft een volstrek volleerde timing met een ogenschijnlijk gemak dat grote bewondering wekt. Uiterst geestig en gevat.” (NRC)

Bezoek de website
http://www.sarakroos.nl

 
 
De Gebroeders Fretz Revolte

9 november 2013 € 15,00

   
 

De Gebroeders Fretz - RevolteEr lijkt geen einde te komen aan de crisis. Maar wanneer staan de nieuwe leiders op? Het muzikale cabaretduo De Gebroeders Fretz besluit het zelf te gaan doen. Weliswaar pas in 2025, maar de campagne is begonnen. Met hun wervelende cabaretshow Revolte reizen ze door heel Nederland om de revolutie af te trappen. Johan Fretz als kandidaat voor het premierschap, Marcel Harteveld als zijn spindoctor en Edoardo Righini op de elektrische gitaar om wat soul en rock ’n roll naar het Torentje te brengen.

Opgegroeid in de nostalgische jaren ’90, besluiten de twintigers dat dit het moment is om van zich te laten horen. Alleen hoe? Idealen genoeg, maar wat zijn die waard zonder goede ideeën? Met ijzersterke humor, muzikaliteit en een flinke dosis zelfspot dendert het duo in anderhalf uur als een wervelwind aan u voorbij. Dat maakt deze voorstelling ook een aanrader voor iedereen bij wie het hart niet meteen sneller gaat kloppen van politiek. Of u aan het einde van de avond op Fretz stemt is aan u, maar deze Revolte wilt u hoe dan ook niet missen.

De pers over Revolte:

“Revolte tintelt van de energie. Het programma heeft een hoog tempo, verhalen, liedjes, raps en crosstalks wisselen elkaar vliegensvlug af.” (Trouw ****)

“Wat voorbij komt is een reeks vermakelijke politieke sketches van een goed ingespeeld duo.” (Volkskrant ***)

Bezoek de website
http://www.degebroedersfretz.nl

 
 
Kasper van Kooten Karakters 23 november 2013 € 15,00
   
 

Kasper van Kooten - KaraktersEen peperdure groepstherapie in een zuid-Franse Villa. Exclusief voor BN’ers. Onder leiding van de eigentijdse top-goeroe Franklin (met losse handjes en een drankprobleem, hij hielp ook Charlie Sheen) zoeken 5 totaal uiteenlopende hot-shots van de glamour verwoed naar zichzelf. Ze kijken naar elkaar en ontkomen maar moeilijk aan de rol van BN-er, tot het bizarre moment waarop ze een groepsdoorbraak beleven en ze hun ware karakters wel moéten tonen.

Karakters wordt na Het Wonderlijke Leven van Jackie Fontanel Van Kooten's tweede CABAROMAN, zijn zelfbedachte genre: een boek waarop een hele voorstelling gebaseerd is. Verhalend cabaret waarin meerdere personages in sneltreinvaart de fictieve revue passeren. Kasper toont zijn 'Karakters'.

Bezoek de website
http://www.kaspervankooten.nl

 
 
Pieter Jouke Woorden Houden

14 december 2013 € 15,00

   
 

Pieter Jouke - Woorden HoudenDe eerste avondvullende solovoorstelling van Pieter Jouke Nou Wordt Die Mooi! werd zeer enthousiast ontvangen. Hij werd een veelbelovend en groot talent genoemd. “Jouke is een eigenzinnige cabaretier met een fijn gevoel voor literair absurdisme, waar er (naast Wim Helsen) maar heel weinig van rondlopen”, aldus Patrick van den Hanenberg in Volkskrant.

Met zijn nieuwe programma Woord Houden lost Jouke deze belofte meer dan in. Het is een programma waarin hij opportunisme bloot legt aan de hand van dagelijkse situaties. De bakker, de slager, zijn vrouw en zijn kinderen, allemaal beloven ze hem wel iets en hij houdt ze aan hun woord, desnoods ten koste van alles.

Hij is actueler dan zijn schaduw, absurder dan de tafel van zeven. Hij denkt sneller dan hij kan praten, improviseert alsof het gedrukt staat en is bovenal origineel grappig. Voor een gering bedrag laat hij uw jas aannemen, zal hij het licht voor u uit laten doen en zal hij u laten lachen. U bent er aan toe. En anders hij wel.

Bezoek de website
http://www.pieterjouke.nl

 
 
Z.G.A.N. Jankers komen er niet in 20 & 21december 2013 € 10,00
  21 december Uitverkocht
 

Z.G.A.N. - Jankers komen er niet inDe mannen van Z.G.A.N. (Johan Blokker, Ed Sluiters en Michel van Ophem) keren terug in het BON-theater met een duidelijke boodschap voor de stad Medemblik: Jankers komen er niet in!

Z.G.A.N. verbaast zich over het grote aantal klagers in de stad. Waarom? Want wat wonen we er toch mooi! En wat gaat het er goed! We hebben het nog nooit zo rijk gehad als nu. Wat een weelde, wat een welvaart!

En toch wordt er geklaagd, gezeurd, gejankt, gemekkerd, gemopperd en gejeremieerd. Wees positief! Z.G.A.N. gaat de negatieve spiraal ombuigen. Daarbij zijn zij niets ontziend en moeten er een paar koppen rollen. Dat is niet anders, dat moet gebeuren. Maar dat doen zij graag! Voor u.

Medemblikker stadscabaret: €10,- inclusief bal en consumptie na de voorstelling

Bezoek de website
http://www.zgancabaret.nl

 
 
Johan Goossens Leer Mij De Mensen Kennen

11 januari 2014 € 15,00

   
 

Johan Goossens - Leer Mij De Mensen KennenIn zijn derde show leert Johan de mensen kennen. Hij solliciteert bij een ROC.

Heb je ervaring? vraagt de directeur.
Nee.
Een diploma dan?
Ook niet.
Goed. Je kunt morgen beginnen. Je hebt dertien klassen.

Een jaar lang gaat Johan door poortjes naar zijn werk. Van de jongeren die hij lesgeeft, heeft de helft een taakstraf. En de rest een enkelband. Geen boeken en geen pen, maar wel een pistool. En Johan? Johan mag ’t kofschip uitleggen…

De pers over Johan Goossens:

“Soft, innemend en snoeihard.” (Dagblad van het Noorden)

“In de liedteksten toont Goossens zich een meester.” (De Volkskrant)

Bezoek de website
http://www.johangoossens.nl

 
 
Henry van Loon Electropis 25 januari 2014 € 15,00
   
 

Henry van Loon - ElectropisMet zijn eerste avondvullende programma De Henry van Loon Entertainment Show bewees Henry van Loon dat hij een plek verdient op onze Nederlandse cabaretvloeren. Was het hem in zijn eerste programma slechts te doen om het entertainen en niets meer dan dat, in Electropis pakt hij door. Sterker nog: Hij wordt volwassen.

In Electropis heeft hij het met u over wezenlijke dingen: zijn generatie: Generatie Y, Materialisme, Angst, Liefde en Lekkere wijven.

Heftig? Ja.
Grappig? Zeker.
Gaat het echt over eerdergenoemde thema’s?
Waarschijnlijk niet.

De pers over Electropis:

“Met zijn snelheid en zijn grote acteertalent trekt Henry van Loon het publiek een krankzinnig universum binnen.” (De Volkskrant ****)

“Eindelijk zien we weer eens een cabaretier die niet lijkt op een vroegere of een aankomende collega.” (Dagblad van het Noorden ****)

Bezoek de website
http://www.henryvanloon.nl

 
 
Pieter Derks Van Nature 15 februari 2014 € 17,50
  Uitverkocht
 

Pieter Derks - Van NatureBekend van De Wereld Draait Door!

Van Nature is alweer het vierde theaterprogramma van deze vaste cabaretier van De Wereld Draait Door. Al spelend met de actualiteit is hij in absolute topvorm. “Een verademing, verzorgd, actueel, venijnig, literair en muzikaal”, aldus de Volkskrant na het zien van zijn show. De NRC vond dat Pieter Derks vorig seizoen razendsnel excelleerde in actualiteitencabaret. De Telegraaf schreef: “Pieter Derks staat als een huis”. Allen gaven de voorstelling vier sterren.

In Van Nature gaat Derks met rake blik en troostende woorden op zoek naar het natuurlijke in een gemaakte wereld. Wat is echt, en wat hebben wij erbij verzonnen? Met die vraag in het achterhoofd gaat het vooral over al het nieuws dat Pieter te pakken kan krijgen. Elke avond dus andere grappen, en weer nieuwe verhalen.

Bezoek de website
http://www.pieterderks.nl

 
 
Mathilde Santing Duel 1 maart 2014 € 17,50 aanvang 20:15
   
 

Mathilde Santing - DuelMathilde Santing en gitarist Maarten van der Grinten. Zelden waren twee solisten zo aan elkaar gewaagd. Beiden al jaren ‘on top of their game’ en geroemd als veelzijdige alleskunners. Het duo is wekelijks te horen in Mathildes radioprogramma en ook in het Sinatra-project was Van der Grinten haar vaste gitarist
.
In tegenstelling tot wat de commerciële media ons tegenwoordig willen doen geloven, bestaat er niet zoiets als een duel tussen muzikanten. De kern van muziek zit in chemie tussen muzikanten. Mathilde: “Muziek is als de liefde. Je beleeft het alleen of samen, maar nooit met als doel de ander te ondermijnen.”

De avond wordt geïnspireerd door de strijd met innerlijke vijanden. Het draait bij dit duel om de soms tegengestelde opties in het leven: vormen of volgen, zwijgen of biechten, opbranden of sparen, oprechtheid of manipulatie, ontkenning of spijt. Geen genre wordt geschuwd, geen wapen blijft ongebruikt. Een muzikale thriller met oorspronkelijk werk, emoties en bovenal veel bezieling van deze twee goede vrienden.

Bezoek de website
http://www.mathildesanting.nl

 
 
Opusone Jungle Book

22 maart 2014 € 15,00 aanvang 19:30

 

Opusone - Jungle BookLet op: aanvang 19:30

Ruim een kwart eeuw geleden schreef de Engelse auteur Rudyard Kipling een verzameling oerwoudverhalen die hij bundelde in The Jungle Books. Sindsdien zijn deze verhalen talloze malen bewerkt en verfilmd. Jong en oud is bekend met de avonturen van het mensenjong Mowgli die opgroeit in het oerwoud te midden van de wolven.

OpusOne heeft Jungle Book al in 1996 bewerkt tot een spetterende theatervoorstelling; het behoort tot de hoogtepunten binnen het repertoire van dit populaire gezelschap. In een gloednieuwe en eigentijdse enscenering kan iedereen nu weer meeleven met de avonturen van Mowgli, zijn rondborstige vriend Baloo de Beer en de ranke panter Bagheera.

Mowgli is op zijn hoede voor de Apenbende en vooral voor de tijger Shere Khan, met wie hij een fel gevecht voert. De grootste strijd voert Mowgli echter met zichzelf. Zal hij, de koning van de jungle, ooit terugkeren naar de mensenwereld?

Bezoek de website
http://www.opusone.nl

   
 
 
No PressSure bigband 12 april 2014 € 15,00 aanvang 20:15
 

altBigband No PressSure pakt uit in het BON-theater

Deze bigband treedt met een bijzonder programma op in het BON-theater. De bigband heeft Nederlandstalige nummers in een bigband-jasje gestoken. Jeroen Woelders, orkestleider van No PressSure, heeft de arrangementen speciaal voor deze gelegenheid geschreven. Dus je zult ze nergens anders te horen krijgen. Gegarandeerd een feest van herkenning!
In de tweede helft van de avond biedt No PressSure muzikanten een kans om op te treden met een voltallige bigband. In december werden de inschrijvingen gestart en inmiddels heeft de band zeven zangers, zangeressen en instrumentalisten geselecteerd die mee mogen spelen met de band. Het belooft een geweldige avond te worden! 

De pers over No PressSure:

“Geen Towers of Froger maar de Boer is de naam, wat kan die man zingen.” (NHD)

“No PressSure is een van de weinige amateur bigbands die de muziek werkelijk swingend kan brengen. Voor beroeps doen zij muzikaal niet onder.” (Sgt. Peppers Jazzclub Enkhuizen)

Bezoek de website
http://www.nopresssure.nl

   
 
 
     
     

 

Sponsors

Commandeur accountants & adviseurs
Remax action Goedegebure
 
Novitaz
Hotel Medemblik
De Raad Reinders
EP: Beerepoot

Nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste voorstellingen.

© BON Theater 2019.
Aan de inhoud op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.