Filmhuis programma 2017 - 2018

Vrijdag avond = Filmavond!

 

De vrijdagavond filmavond kunt u ook dit jaar weer in uw agenda zetten. 

Voor het vierde seizoen, draaien we regelmatig (gemiddeld om de drie weken) films waarbij het accent niet ligt op de commerciële kaskrakers, maar op films die je ‘grijpen’, films met een verhaal, met diepte. Films die op de filmfestivals nominaties en/ of prijzen ontvingen.

Natuurlijk vergeten we dit filmseizoen ook de jeugd niet. Met je drankje binnen handbereik draaien we zonder pauzes en trailers in een gemoedelijke omgeving films. Het BON-filmhuis: een ontmoetingsplaats voor én van filmliefhebbers. Daarbij is de geluids- en beeldkwaliteit zoals u in een bioscoop verwacht.

Een avond BON-filmhuis betekent dus een verrassende, interessante en mooie filmavond voor een aantrekkelijke prijs. De entree bedraagt € 3,50 voor de jeugd en € 5,00 voor volwassenen.

 

 

VaianaVaiana

Datum: 22-09-2017.  Aanvang: 19.00 uur.
Entree:  € 3,50. Duur: 107 minuten.

De avontuurlijke en dappere Vaiana heeft één grote missie; de oceaan over zeilen om de eeuwenoude tradities van haar voorouders te herstellen. Op deze spannende reis ontmoet ze een halfgod, Maui, die haar verder begeleidt. Onderweg nemen zij het op tegen vreselijke monsters.

Regie: Don Hall, Ron Clements.  Met de stemmen van o.a.: Vajen van den Bosch, Rene van Kooten en Marjolein Touw.

 

 

 

WaterboysWaterboys

Datum: 22-09-2017.  Aanvang: 21.15 uur
Entree: € 5,00. Duur:  93 minuten

Waterboys vertelt het intens grappige en ontroerende verhaal van een misdaadromanschrijver en zijn cello spelende zoon. Op dezelfde dag worden zij door hun vrouwen het huis uitgezet en moeten ze zichzelf en hun relatie opnieuw zien uit te vinden tijdens een turbulente reis naar Schotland ter promotie van het nieuwste boek van de vader. Een vader die maar niet volwassen wil worden en zijn zoon die het leven wel wat minder serieus zou mogen nemen.

Regie: Robert Jan Westdijk. Met o.a:. Tim Linde, Helen Belbin, Leopold Witte en Julie McLellan.

 

 

 

 

 

 

 

UilenbalUilenbal

Datum: 13-10-2017  Aanvang: 19.00 uur.
Entree: € 3,50. Duur:  80 minuten.

De 8-jarige Meral is net verhuisd. Ze wil graag met de kinderen uit haar nieuwe buurt spelen, maar het maken van nieuwe vrienden valt niet mee. Op haar kamer ontdekt ze de muis Piepiep en ze neemt hem mee op schoolkamp. Dankzij Piepiep sluit zij onverwacht vriendschappen. Maar als Piepiep in een onbewaakt ogenblik wordt gegrepen door een uil, geeft Meral haar nieuwe vrienden de schuld.

Regie: Simone van Dusseldorp. Met o.a.: Alexander Silva Verstappen Grin, Hayo de Wilde en Mimoum Oaïssa.

 

 

 

 

 

 

 

I, Daniel BlakeI, Daniel Blake

Datum: 13-10-2017.  Aanvang: 21.15 uur.
Entree: € 5,00. Duur:  97 minuten.

De 59-jarige Daniel Blake verdient als timmerman zijn brood. Tot hij zijn eerste hartaanval krijgt en hij voor het eerst van zijn leven een beroep moet doen op de staat. Hij probeert zich een weg te banen door het onpersoonlijke en bureaucratische uitkeringssysteem. Daarbij ontmoet hij een alleenstaande moeder en haar twee kinderen. Ze steunen elkaar en vinden samen hun waardigheid terug.

Regie: Ken Loach. Met o.a.: Dylan McKiernan, Briana Shann en Dave Johns.

 

 

 

 

MeesterspionMeesterspion

Datum: 10-11-2017.  Aanvang: 19.00 uur.
Entree: € 3,50. Duur:  74 minuten.

Van de makers van Dummie de Mummie. De film vertelt het verhaal van de 10-jarige Tim die samen met zijn ouders en zusje naar een hotel aan de kust verhuist. Hij voelt zich daar niet thuis, tot hij Simon ontmoet. Simon is net ontwaakt uit het jaar 1973 en moet erg wennen aan het moderne leven. Daarbij moet hij nog een oude misdaadzaak oplossen. Tim besluit Simon te helpen, wat het begin is van een zeer spannend avontuur.

Regie: Pieter van Rijn. Met o.a.: Patrick Stoof, Beau Schneider, Nienke de la Rive Box en Stijn van der Plas

 

 

 

 

 

 

Moonlight

Moonlight

Datum: 10-11-2017.  Aanvang: 21.15 uur.
Entree: € 5,00. Duur:  106 minuten.

In deze Oscar winnende film volgen wij in meerdere periodes het leven van Chiron, die opgroeit in een slechte buurt in Miami. Zijn moeder is verslaafd en heeft maar weinig aandacht voor hem. Chiron worstelt met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en plaats in de wereld.

Regie: Barry Jenkins. Met o.a.: Mahershala Ali, André Holland en Trevante Rhodes.

 

 

 

 

 

 Peter en de draakPeter en de draak

Datum: 22-12-2017.  Aanvang: 19.00 uur.
Entree: € 3,50. Duur:  103 minuten.

De familiefilm Peter en de draak neemt je mee op het magische avontuur van twee uitzonderlijke vrienden, de weesjongen Peter en zijn beste vriend Elliott, een groene draak. Al jaren maakt houtsnijder meneer Meacham kinderen blij met zijn verhalen over een woeste draak die diep in de donkere bossen van de Pacific Northwest woont. Zijn dochter Grace, die werkt als boswachter, vindt die verhalen maar ongeloofwaardig. Totdat zij Peter ontmoet. Peter is een mysterieuze jongen zonder huis en familie die samen beweert te leven met een gigantische, groene draak, genaamd Elliott. De beschrijvingen die Peter over de draak vertelt, lijken verdacht veel op de draak uit de verhalen van meneer Meacham. Daarom gaat Grace samen met haar vriendin Natalie op zoek naar de waarheid.

Regie: David Lowery. Nerderlands gesproken Met o.a.: Oakes Fegley, Robert Redford, Bryce Dallas Howard en Wes Bentley.

 

 

Toen mijn vader een struik werd

Datum: 12-01-2018 Aanvang: 19.00 uur.
Entree:  € 3,50. Duur: 90 minuten

Toda is 10 jaar en woont bij haar vader. Als er een oorlog komt moet haar vader meehelpen het land te beschermen. Toda moet naar haar moeder die in het buitenland woont, want daar is geen oorlog. Dan begint een reis waar Toda vele bijzondere figuren tegenkomt.
Regie: Nicole van Kilsdonk.  Met o.a.: Teun Kuilboer, Noortje Herlaar en Celeste Holheimer

Manchester by the sea

Datum: 12-01-2018 Aanvang: 21.15 uur
Entree: € 5,00. Duur:  138 minuten

Als de broer van Lee overlijdt, keert hij terug naar de omgeving waar hij is opgegroeid. Hij krijgt de voogdij over zijn neef toegewezen. Terug in deze omgeving moet Lee zien om te gaan met zijn verleden.
 Regie: Kenneth Lonergan. Met o.a: Michelle Williams, Casey Affleck en Lucas Hedges.

 

Hotel de grote L

Datum: 02-02-2018 Aanvang: 19.00 uur.
Entree: € 3,50. Duur: 97 minuten.

Kos is een jongen van 13. Als zijn vader een hartaanval krijgt moet hij het hotel van zijn vader runnen. Zijn drie maffe zussen zijn niet echt behulpzaam. Als Kos erachter komt dat zijn vader schulden heeft, moet hij als jongen meedoen aan een schoonheidswedstrijd om Miss Noordzee te worden.
Regie: Ineke Houtman. Met o.a.: Frank Lammers, Abbey Hoes en Julian Ras.

20th Century women

Datum: 02-02-2018 Aanvang: 21.15 uur.
Entree: € 5,00. Duur: 118 minuten.

Het is 1979 en Jamie groeit op bij zijn moeder in een enorm huis waar allerlei huurders wonen. Zijn moeder wordt geholpen bij de opvoeding door twee jonge vrouwen die een grote invloed zullen hebben op hem. Samen bewegen ze zich door het leven.
Regie: Mike Mills. Met o.a.: Annette Bening, Greta Gerwig en Lucas Jade Zumann.

Mees Kees langs de lijn

Datum: 23-02-2018. Aanvang: 19.00 uur.
Entree: € 3,50. Duur: 79 minuten.

Mees Kees moet noodgedwongen voor zijn moeder zorgen en kan zodoende niet meer het schoolvoetbalteam coachen. Dreus neemt zijn plaats in en al snel ontspoort het team. Tobias moet Mees kees terug zien te krijgen als coach.
Regie: Aniëlle Webster. Met o.a.: Sanne Wallis de Vries Leendert de Ridder en Raymode de Kuyper.

Verdwijnen

Datum: 23-02-2018. Aanvang: 21.15 uur.
Entree: € 5,00. Duur: 91 minuten.

Roos reist af naar Noorwegen naar haar moeder Louise en broertje Bengt. De relatie tussen moeder en dochter loopt niet soepel, maar Roos probeert er alles aan te doen om de relatie te verstevigen; ze is namelijk ongeneeslijk ziek en dit is de laatste keer dat ze kans heeft om het goed te maken.
Regie: Boudewijn Koole. Met o.a.: Rifka Lodeizen, Elsie de Brauw en Marcus Hanssen.

 

Sing

Datum: 23-03-2018, Aanvang 19:00

Entree € 3.50, Duur: 108 minuten

 

Buster Moon is een erg enthousiaste en optimistische koala die de eigenaar is van een slecht draaiend tehater. Om zijn schulden af te lossen en de lege zalen te vullen, besluit hij om een grootse zangwedstrijd te organiseren. Buster weet nog net 1.000 dollar bijeen te schrapen als prijzengeld voor de wedstrijd. Door een fout van zijn assistent, een oude hagedis, staat echter op de flyers dat er 100.000 dollar te winnen is. Meteen is de hele dierenwereld in rep en roer.

 

Little men

Datum: 23-03-2018, Aanvang 21:15

Entree: € 5.00. Duur: 85 minuten

 

13-jarige Jake verhuist met zijn familie naar Brooklyn en gaat boven een winkel wonen. Hij kan meteen goed opschieten met Tony, de zoon van de uitbaatster van de winkel. Als Jake's ouders en Tony's moeder een conflict krijgen over de huur, proberen Jake en Tony dit op te lossen door geen woord meer te zeggen.

 

Briefgeheim

Datum: 13-04-2018, Aanvang 19:00

Entree € 3.50, Duur: 85 minuten

 

De 11-jarige Eva heeft genoeg van de spanningen thuis. Ze wil haar ouders laten merken hoe ze zich voelt, en besluit om weg te lopen. Ze verstopt zich op de zolder van haar beste vrienden Jackie en Thomas. Maar als ze een geheime brief vindt en betrapt wordt in de tuin van buurman Brandsema, het hoofd van een criminele organisatie, neemt haar plan een onverwachte wending. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Jan Terlouw.

 

Layla M.

Datum: 13-04-2018, Aanvang 21:15

Entree: € 5.00. Duur: 98 minuten

 

Layla is een Islamitisch meisje wonend in Nederland. Ze is niet op haar mondje gevallen en stoort zich aan het beeld van moslims. Ze zet zich steeds verder af tegen haar liberale ouders. Als ze Abdel ontmoet gaan ze samen naar het Midden-Oosten. Het doel van de reis wordt haar te laat duidelijk.

Sponsors

Commandeur accountants & adviseurs
 
Dutch Spain
Novitaz
Hotel Medemblik
De Raad Reinders
EP: Beerepoot

© BON Theater 2016.
Aan de inhoud op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.